Verder luisteren naar de Audiovector

Rene Smit | 13 maart 2008 | Fotografie Rene Smit

“Door alle vernieuwingen zijn we er in geslaagd het volume van de kast met ongeveer veertig procent te reduceren en toch de overall prestaties van de S3 serie naar een hoger plan te tillen dan de M3i serie. Globaal zou je kunnen zeggen dat de standaard S3 minimaal de prestaties evenaart van de M3i Super enzovoort”, weet Peter te vertellen. In dit licht bezien zijn de iets hogere prijzen van de S3 serie zeer zeker verantwoordt.

Over de inwendige techniek zegt Peter: “Wat voor Audiovector ook altijd een belangrijk onderdeel van het totale ontwerp is betreft het filter. We hielden er altijd de filosofie op na dat een filter zo simpel mogelijk van opzet moet zijn om de speakers makkelijk aanstuurbaar te houden. Door het complete speaker ontwerp te verbeteren waren we ook in staat het nieuwe filter nog eenvoudiger te houden. De verliezen die ontstaan in het filter hebben we hiermee met ongeveer vijftig procent weten te reduceren. Alles bij elkaar benaderen we meer en meer de resultaten die te bereiken zijn met een volledig actief systeem. Iedere Audiovector speaker uit de S3 serie is te allen tijde te upgraden naar een betere versie uit de serie om te eindigen bij een actief systeem,  net als dat met de M3i  serie het geval was.”

Een mooie aanleiding om te vragen naar de upgrade mogelijkheden van de uitlopende M3i serie en de toekomstplannen van Audiovector. Peter geeft het volgende antwoord: “Bij Audiovector staan kwaliteit en service voorop dus zorgen we ervoor dat het nog zeker anderhalf jaar na het uitlopen van de serie upgrades mogelijk blijven. Bovendien houden we nog voorraad van spare parts, zodat reparaties altijd uitgevoerd kunnen worden. Niet dat we heel veel reparaties hebben, dit komt mede door de intensieve inspeel- en testprocedure die we, voordat de speakers de fabriek verlaten, uitvoeren. De S3 serie speakers hebben bijvoorbeeld al vier tot vijf dagen gespeeld alvorens een set gematched wordt. Pas daarna worden ze ingepakt en verstuurd naar de diverse importeurs. Voor wat betreft de toekomst hebben we onszelf een aantal doelen gesteld. Zo zijn we druk bezig een lijn in-wall speakers op te zetten, gaan we de K-serie opwaarderen om het ontstane gat ten opzichte van de S3 serie te dichten, en komt er op termijn een Si8 serie uit om te laten zien wat Audiovector allemaal in huis heeft.”

Om de luisterruimte niet al te lang bezet te houden voor andere geïnteresseerden besluiten we het gesprek te beëindigen en lekker wat muziek te luisteren. Hier is al die mooie techniek ten slotte voor bedoeld. Naast een aantal tracks van cd’s die Peter gebruikt om de demo’s te geven is er gelukkig ook gelegenheid om wat “eigen” muziek te beluisteren. Bij het beluisteren van het laatste album van Trijntje Oosterhuis zit ik echt te genieten en komen de verschillen ten opzichte van de M3i serie gemakkelijk aan het licht. Het gemak waarmee de nieuwe S3 serie speelt, de diepe maar erg strakke laagweergave en de openheid zijn een echte stap vooruit.

Ook Peter is onder de indruk. Niet zozeer van de speakers, die heeft hij natuurlijk al vaker gehoord, maar van de stem van Trijntje. Dusdanig zelfs dat we gezamenlijk de gang maken naar een nabijgelegen cd-winkel om het album aan te schaffen. Na terugkomst is Jan Kees Harteveld al druk bezig de aanwezige luisteraars de prestaties van de S3 serie te laten horen. Snel neem ik afscheid van Peter die direct daarna de luisterruimte induikt om vragen van nieuwsgierige luisteraars te beantwoorden.

De Audiovector S3 serie verkrijgbaar vanaf 2.299 euro per paar

Importeur:
Top Hifi
Slangekruid 24
2681 XC  Monster
Tel. +31 (0)6 33892644
www.audiovector.com

Multifoon
Watermanweg 229 A
3067 GA Rotterdam
+31 (0)10 2518888
info@multifoon.nl

 


EDITORS' CHOICE