ARTIKEL

Infinity, JBL en AKG

Infinity: technology, performance, design

Het draait bij Infinity om het gebruik van innovatieve technologieën, het neerzetten van de beste prestaties en dit natuurlijk gekoppeld aan een bijzonder uiterlijk. Het assortiment van Infinity varieert van een satellietje van 89 euro tot een compleet 5.1 home cinema systeem van enkele duizenden euro`s.


Beta HCS (799 euro)


Volledige 5.1 systemen van JBL, zoals de SCS260.5  of de SCS260.6


Primus instaplijn


Oreus en Modulus lijnen

 
De nieuwe TSS 4000 (5.1 systeem van ongeveer 2.500 euro)

Ook zag ik nog de bijzonder vormgegeven Cascade welke ingezet kan worden als een stereo systeem tot een 7.1 set up. Kosten vanaf 750 euro per speaker:


60 jaar JBL!

Ook veel te zien van het dit jaar jubilerende JBL...


Northridge E luidsprekers


De typisch semi-pro look van de Studio L met high frequency tweeters


De Array (sample exemplaar)

Erik Geuns: “De Array - met de typische rechtopstaande tweeter en het exotische ontwerp – is een echte imagebuilder voor ons. Let ook op de sub 1500 Array, subwoofer welke een 14 inch woofer gebruikt. De Array is van een stereo systeem uit te breiden naar een 7.1 systeem."


Het 60-jarig jubileum model van JBL is de TL260, een directe opvolger van de Ti250. Op de foto hierboven een stereo setup bestaande uit: Mark Levinson, JBL (TL260), Ixos en een Spectral audiomeubel (de laatste twee merken worden niet door Harman gevoerd). Op de foto ziet u inderdaad twee linkerspeakers...


JBL Cinema Sound Tower, het 1500 “instapmodel”


AKG nu ook bij Harman Consumer Holland

Voorheen bij Iemke Roos, nu bij Harman Consumer Holland: AKG hoofdtelefoons van 29 tot 1.299 euro. Voor dealers is er een special AKG meubel ontwikkeld met daarin de belangrijkste modellen tentoongesteld.


Achtentwintig!

Na de rondleiding maken we gebruik van de eenvoudige, maar lekkere, lunch, waarna we allebei naar een volgende afspraak gaan.

Tijdens het naar buiten lopen zie ik twee bekenden van RAF Amsterdam een gokje wagen aan de aldaar aanwezige "Harman roulette-tafel". Er wordt op rood én op 17 ingezet. Zelf had ik de met de uitnodiging meegestuurde 10 euro fiche niet opgemerkt en kan dus niet inzetten. Faites vos jeux! Het rouletteballetje valt vervolgens op het cijfer 28 (zwart). Jammer dat ik die fiche ben vergeten; al jaren is 28 mijn geluksgetal en als ik had ingezet dan had ik zeker ingezet op dit cijfer. Bij winst had u 17 keer de inzet ontvangen hoor ik de croupier als ik richting uitgang loop. Mijn humeur blijft prima: het sneeuwt buiten en met de nieuwste Jack Johnson en Gorillaz in de CD-speler nog een rustig ritje van anderhalf uur voor de boeg. Want... uiteindelijk draait het toch allemaal om muziek ;-)


EDITORS' CHOICE