ARTIKEL

Noviteiten in het assortiment

Jean-Pierre Joos | 03 maart 2005

Harman Kardon

De volledige line up A/V receivers van Harman Kardon bestaat uit de modellen:

AVR 135 5.1 surround van 499 euro
AVR 235 6.1 surround van 599 euro
AVR 335 7.1 surround van 799 euro
AVR 435 7.1 surround van 999 euro
AVR 635 7.1 surround van 1.299 euro

Harman Consumer Holland (c) Xingo

Een belangrijk verschil met de vorige lijn (typenummers 130 t/m 630) zit in de upgrade van 5.1 naar 6.1 en 6.1 naar 7.1. Bijzonder aan de modellen vanaf de AVR 335 is de bijgeleverde meetkegel EzSet (zie voor een volledige werking deze website) waarmee u op eenvoudig een optimale luisterpositie voor uzelf kunt creëren. Het kegeltje wordt aangesloten op de receiver en calibreert deze zodanig dat u op uw favoriete luisterpositie ook daadwerkelijk op zogenaamde sweetspot zit. Heel handig.

Daarnaast heeft Harman Kardon nog de A/V receivers AVR 7300 (een bakbeest van 2.499 euro) en de digitale receivers 1005 en 2005 (respectievelijk 1.499 en 1.899 euro).

Harman Consumer Holland (c) Xingo

Een paar jaar geleden leek de trend “weg van stereo” te zijn; de grote merken lieten stereo links liggen en het werd bijna onmogelijk om nog een CD-speler te kopen die alleen CD’s speelde. Uitzonderlingen daargelaten natuurlijk. Toch zie je ondertussen weer, bij onder andere Marantz, dat men wel degelijk nog oor heeft voor de klanten die alleen stereo willen luisteren. Zo ook bij Harman Kardon. In april 2005 wordt de Stereopower geintroduceerd, een set-up bestaande uit een stereoversterker, CD-speler (speelt dus alleen CD’s) en een DAB tuner. Setprijs 1.199 euro. (HiFi.nl heeft al een set gereserveerd om aan de tand te voelen, u leest er binnenkort meer over – red.)

Harman Consumer Holland (c) Xingo

Wat ik nog niet eerder had gezien (mailt u me op jp@hifi.nl als u dit eerder wel heeft gezien) is dat de achterzijde van de versterker op z’n kop is gemonteerd. Harman Consumer Holland (c) XingoHandig omdat je eigenlijk altijd over een versterker gebogen de interlinks en luidsprekerkabel aansluit. Je kunt nu dus eenvoudig de aansluitingen lezen.

Behalve deze stereo versterker heeft Harman Kardon met de 3380 en 3480 nog twee stereo receivers in het programma.


JBL

Wat betreft JBL zal men de echt grote primeurs pas tijdens de IFA later dit jaar introduceren. Denkt u aan de Array en Studio L series. Wel nieuw is de Balboa. Een 5.1 luidsprekersysteem, welke u echter ook in losse modulen kunt kopen.

Harman Consumer Holland (c) Xingo

De Balboa lijn (de naam is afgeleid van de straatnaam waaraan de JBL fabriek in Amerika gevestigd is namelijk Balboa Blvd) bestaat uit:
- Balboa 10 boekplankluidspreker 149 euro per stuk
- Balboa 30 vloerstaande luidspreker van 249 euro per stuk
- Balboa center van 199 euro en tenslotte
- Balboa subwoofer van 399 euro


Multimedia van Harman Kardon en JBL

Ander nieuws van JBL en Harman Kardon is een aantal multimedia systemen die naadloos aansluiten bij de veeleisende, hedendaagse computergebruikers. Mooi vormgegeven luidsprekersets met Sci-Fi namen als Creature 2, On Tour of de Encounter. Daarnaast heeft JBL met de On Stage en On Tour twee zeer-hebberig-makende luidsprekersystemen ontwikkeld die gebruikt kunnen worden de o zo populaire iPod.
Van Harman Kardon zie ik daarnaast de Sound Sticks, een tweetal luidsprekers met aparte subwoofer.
Deze multimedia produkten worden voor Harman Consumer Holland gedistribueerd door Macplus (www.macplus.nl).

Harman Consumer Holland (c) Xingo

Harman Consumer Holland (c) Xingo


Infinity

Nieuw bij Infinity is de TS S4000. Een compleet luidsprekersysteem welke sterk afgeleid is van de Infinity Prelude serie. Kortom, veel aandacht voor kwaliteit en design. De TS S4000 is deels inbouwbaar, erg handig voor hen die de luidsprekers zo onopvallend mogelijk willen integreren in de woonomgeving

Harman Consumer Holland (c) Xingo


Art SoundScreen

Zeker nog de moeite van noemen waard is het door Art Cinema in Enkhuizen ontwikkelde Art SoundScreen. Art SoundScreen is een projectiescherm, voorzien van hoogwaardige luidsprekers en volledig samen te stellen naar uw eigen wensen en levenstijl. De SoundScreen biedt een projectiescherm, echter door middel van een een vernuftig rolsysteem kunt u het doek van de Soundscreen laten veranderen in een schilderij of bijvoorbeeld een vergrote foto. Dit alles snel en volledig automatisch.
Het spreekt bijna voorzich dat men zelfs een ruime keus biedt  uit verschillende typen lijsten, die dan via een magnetisch systeem eenvoudig zijn te vervangen.
De prijs voor dit schilderij/projectiescherm? Circa 3.999 euro.
Meer informatie vindt u op: www.artsoundscreen.com (op datum van publiceren nog niet online) en www.artcinema.nl.

Harman Consumer Holland (c) Xingo


EDITORS' CHOICE