ARTIKEL

Final, Adcom, Boston, SIM2, Wharfedale, McIntosh

Garmt van der Zel | 28 oktober 2004

I.H.T. Services

Bij I.H.T. Services viel mijn oog vooral direct op de opgestelde set Final elektrostaten in een surround luidsprekeropstelling (aangestuurd met Onkyo spullen), die een onzettend luchtig en gedetailleerd geluid te horen gaf. Aangezien ik zelf met elektrostaten draai, herkende ik direct de kwaliteit van deze set. Hoewel vrij slank in het middenlaag (vanwege de kleine afmetingen van de gebruikte satellieten) kon de klank mij toch erg bekoren. Maar ook het uiterlijk mag er zijn, prachtig gewoon! Een complete set Model 80i elektrostaten (4x Model 80i + Model 80i center) kost €2000 (exclusief subwoofer, bij introductie krijgt men tijdelijk de subwoofer erbij voor dat geld!). Dit is echt verbluffend weinig geld voor zoveel kwaliteit naar mijn mening.  Uiteraard biedt het merk ook grotere modellen fronts, centers en subwoofers.


Domosound International

Domosound is een verrassend veelzijdige importeur van veel interessante produkten. Meest in het oog springende merk was wat mij betreft het merk Rako, dat draadloze licht-bediening maakt. Door middel van wandpaneeltjes of aftstandsbediening kunnen een flexibel aantal lichtpunten worden bediend/gedimd. D.m.v. software en RS232 kan alles worden geprogrammeerd en de installatie is een fluitje van een cent. Echt een leuk produkt!

HT verslag deel 2. (c) Xingo

Ook bij deze importeur zit Adcom, een Amerikaans merk dat bekend staat om zijn goed prijs/kwaliteitsverhouding. Van Parasound laat deze importeur de A52 eindversterker en C2 controller zien, ook beiden enorm goed ontvangen in de pers. 

HT verslag deel 2. (c) Xingo

Van het merk Boston laat Domosound de nieuwe inbouwlijn zien, die er behoorlijk goed afgewerkt uitziet. Boston kennende zal de klank dik in orde zijn, wat wordt bevestigd door de importeur.


Transtec

Ongetwijfeld de meest indrukwekkende demo kreeg ik voor mijn kiezen bij Transtec op de 30e verdieping. Hier werden beelden getoond van een Duitse versie van Tomb Raider 2 op een 1080p High Definition formaat. Gebruikte bron was een PC en de gebruikte projector een 3-chips DLP projector van SIM2, de HT500, met een resolutie van 1280x720. De prijs van deze projector is €35000, maar geeft een beeld waar u ongetwijfeld van achterover slaat, hoewel ik het jammer vind dat voor deze prijs niet een volledige resolutie wordt geboden van 1920x1080 (JVC en Sony hebben produkten op de markt met een vergelijkbare prijs en wél deze resolutie). Desondanks was het beeld subliem en is teruggaan naar DVD gewoonweg een teleurstelling…

HT verslag deel 2. (c) Xingo

Het beeld werd ondersteund door de prachtige surround processor en 5-kanaals eindversterker van McIntosh (zie review eerder op hifi.nll) en de top-speakers van Wharfedale.

HT verslag deel 2. (c) Xingo

Nieuwe produkten zijn de SIM2 Domino 18 ‘instap’ DLP-projector van €4200 en de SIM2 Domino 45” en 55” DLP televisies met prijzen van respectievelijk €5900 en €6900, die in tegenstelling tot de RTX modellen een TV tuner ingebouwd hebben en flink minder aan de prijs zijn (hoewel een nieuw model, de RTX55 ook een TV tuner aan board heeft). Helemaal nieuw is de HTL40, een 40” LCD display met een extreem snelle respons tijd van 8 ms, dus snelle bewegingen laten geen vegerige effecten zien. Sportfans, sla uw slag! De HTL40 kost €9500.


EDITORS' CHOICE