ARTIKEL

Brussel - HT verslag (2)

Garmt van der Zel | 28 oktober 2004

Belram

HT verslag deel 2. (c) Xingo

De Belgische importeur Belram ‘doet’ Mission, Atoll Electronique, Supra en JenTech kabels en Terk Antennas. Meest interessant vond ik de produkten van Atoll: een merk dat vooral uitblinkt in een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en wat dat betreft een soort Franse Van Medevoort kan worden genoemd. Interessant is bijvoorbeeld de PR 5.1 multi-kanaals voorversterker/processor van €1350  (in België), die naast een behoorlijk aantal analoge en digitale audio-ingangen beschikt over twee 5.1-ingangen en S-video/composite switching mogelijkheden. Met een extra DSP-kaart (€320) kan de multi-kanaals voorversterker worden uitgebreid naar een processor die DTS en Dolby Digital decodeert. De versterkers zijn ook zeker niet duur. Voor €800 heeft u de 2-kanaals AM 100 en de 3-kanaals versie (AV 100) moet €859 kosten. Afwerking, opbouw en kwaliteit doen een veel hogere prijs vermoeden.

HT verslag deel 2. (c) Xingo

De klank van de Atoll produkten was indrukwekkend te noemen op de gebruikte nieuwe Mission speakers, die wel wat weg hebben van de Wilson Benesch modellen. Hun klank heeft er ook wel wat van weg: heel neutraal en ingetogen.


Pioneer Belgium

Bij Pioneer Belgium trof ik de nieuwe VSX-AX5Ai-S A/V receiver. Deze is voor zijn prijsklasse (€1899 in Nederland) wel bijzonder compleet uigerust, met automatische calibratie, iLink (digitaal overdragen van DVD-Audio en SACD signalen). THX Select en alle mogelijke surrounddecoders, inclusief Dolby ProLogic IIx en DTS 96/24. Als de receiver in de buurt komt qua klank van zijn grote broer, de VSX-AX10Ai-S, zou dit wel eens een topper kunnen zijn in zijn prijsklasse.

HT verslag deel 2. (c) Xingo

De eigen ontworpen speakers van Pioneer gaven een pin-point geluid horen: je kon exact alle speakers aanwijzen, zonder dat het geluid ook maar enigszins van de kast loskwam. Dat dit niet mijn idee is van ’surround’ moge duidelijk zijn… De kasten waren wel ‘semi Sonus Faber stijl’ mooi afgewerkt.


Greenwich Electronics

HT verslag deel 2. (c) Xingo

Greenwich Electronics voert in België het merk Meridian. Er werd gedemonstreerd met de nieuwe Meridian 808 CD-speler op BC Acoustique speakers. Klank van de speakers vond ik wat bombastisch en onnatuurlijk. De CD-speler zal ongetwijfeld waanzinnig mooi klinken, maar ik kon dat niet goed beoordelen op de set. Op home theater gebied niet echt iets nieuws van Meridian, maar men toonde o.a. de G98 DVD-Audio speler en G68 surround processor, die in mijn ogen een stuk chiquer ogen in het zwart dan in het zilver.

HT verslag deel 2. (c) Xingo


EDITORS' CHOICE