ARTIKEL

Sony Huisshow 2002


Redactie HiFi.nl | 01 september 2002

Sony Huisshow 20022Memory Stick

Sony Nederland introduceert dit najaar ook het eerste televisietoestel met Memory Stick-aansluiting voor de Europese markt: de FQ80. Deze is leverbaar in twee formaten: de KV-36FQ80 met een beelddiagonaal van 92 cm en de KV-32FQ80 met een beelddiagonaal van 82 cm.

Combinatie-spelers

Sony Nederland introduceert dit najaar twee nieuwe combinatiespelers waarmee zowel DVD-Video`s als multi-channel Super Audio CD`s kunnen worden afgespeeld. Met de DVP-NS905V en DVP-NS705V speelt Sony in op de groeiende vraag naar hoogwaardige AV-spelers waarmee zowel de sensatie van de bioscoopzaal als de emotie van muziek kunnen worden beleefd.
Een belangrijk voordeel van de nieuwe modellen is het grote aantal discformaten dat erop kan worden afgespeeld. Beide spelers bieden weergave van DVD-RW/-R/+RW/+R, CD, CD-RW/R, Video CD en Super Video CD. Een ander sterk punt is de mogelijkheid om data-CD`s met MP3-bestanden af te spelen. Deze functie wordt ondersteund door een nieuwe geïntegreerde MP3 Browser, die het zoeken van bestanden vereenvoudigt door middel van een serie grafische gebruikers-interfaces.

Draadloos Home Cinema

Sony Huisshow 20022Interessant ook om te zien was de DAV-DS1000, gebaseerd op DIAT (Digital Infered Audio Transmission). Een Home Cinema systeem bestaande uit 4 zuilspeakers, subwoofer, centrale unit en tuner. De voorspeakers worden aangesloten op de centrale unit en het stopcontact, de achterspeakers behoeven alleen aangesloten te worden op het stopcontact. Het overdracht van het audiosignaal voor de achterspeakers wordt verzorgd middels infraroodstralen. Het prototype wat wij zagen en hoorden was nog handmatig in elkaar gezet door de ingenieurs van Sony. Liever hadden zij nog geen demonstraties omdat de opstelling nog niet optimaal en volgens de eigen normen klonk. Het infrarood-systeem werkt goed. We zijn benieuwd hoe het met de eerste productie-exemplaren zal zijn. Draadloos luisteren is gezien de vele tientallen vragen die we hier maandelijks over krijgen een hot issue.

Het was meer wat er getoond werd: films op DVD, de nieuwste games, telecom en IT-oplossingen en natuurlijk film en fotografie-apparatuur. Wat betreft het HiFi gedeelte houden we u op de hoogte via HiFi.nl.

EDITORS' CHOICE