ARTIKEL

Marantz en Denon samen (reactie Marantz)

Redactie HiFi.nl | 15 maart 2002

Persbericht

March 2002
Marantz Japan, Inc.
DENON, Ltd.
Ripplewood Holdings, L.L.C.
Royal Philips Electronics

MARANTZ EN DENON BUNDELEN ACTIVITEITEN WAARMEE EEN WERELDLEIDER ONTSTAAT IN DE PREMIUM CONSUMENTENELEKTRONICA-INDUSTRIE VOOR AUDIO/VIDEO-APPARATUUR
Premium merken van beide bedrijven blijven bestaan in nieuwe gezamenlijke holding-maatschappij

Amsterdam, Tokyo, 7 maart 2002: Marantz Japan Inc., grootste aandeelhouder (49%), Royal Philips Electronics (AEX: PHI, NYSE:PHG) en DENON, Ltd., grootste aandeelhouder (98%), Ripplewood Holdings L.L.C., maakten vandaag de oprichting bekend van D&M Holdings, Inc., een gemeenschappelijke holding-maatschappij waarin de activiteiten van Marantz en DENON worden gebundeld. De transactie zal naar verwachting in mei 2002 afgerond worden: hierbij ontstaat een wereldleider op de markt voor eersteklas home theatre- en AV-systemen (audio/video), terwijl de gevestigde merken Marantz en DENON bestaan blijven. D&M Holdings zal wereldwijd naar schatting 1.650 werknemers hebben en zal Marantz opvolgen als een publiek verhandeld concern in de tweede sectie van de aandelenbeurs van Tokyo (TSE II: 6799).

Zowel DENON als Marantz zijn toonaangevende merkproducenten van eersteklas home theatre- en AV-producten. Deze markt heeft de laatste jaren een snelle groei gekend, door de opkomst van home theatre-applicaties en door de digitale ontwikkeling in de hele industrie. D&M Holdings zal goed kunnen profiteren van deze wezenlijke groei via de geavanceerde ontwikkeling van slimme digitale producten door de expertise van DENON en Marantz op het gebied van digitale AV en visuele producten en draadloze technologie te bundelen. Bovendien verwachten Marantz en DENON hun marges en cash flow aanzienlijk te kunnen verbeteren door optimaal te profiteren van de synergismen van de geïntegreerde activiteiten.

In een reactie op de overeenkomst zei Tatsuo Kabumoto, algemeen directeur van Marantz, “De combinatie van Denon en Marantz, gesteund door bedrijven van wereldformaat zoals Ripplewood Holdings en Philips, vormt een platform waarop we een bedrijf van wereldformaat zullen opbouwen op het gebied van de premium audiovisuele ruimte.” “Marantz beschouwt de oprichting van D&M Holdings als weer een belangrijke strategische stap vooruit voor het bedrijf, nadat het afgelopen mei al de handelsrechten en de verkoopkanalen in Europa en de VS van Philips had verworven,” voegde hij eraan toe.

Mitsushige Sakamoto, algemeen directeur van DENON zei, “door gebruik te maken van het synergisme van de fusie en door de digitale A/V-technologie van DENON te integreren met de videotechnologie en draadloze technologie van Marantz, zal D&M Holdings zijn positie veiligstellen als een toonaangevende concurrent op de home theatre-markt.”

De basisvoorwaarden bij de oprichting van D&M Holdings zijn:
· Marantz en DENON richten D&M Holdings op, met het hoofdkantoor in Sagamihara City, Japan
· De heer Tatsuo Kabumoto, de huidige voorzitter en algemeen directeur van Marantz, wordt de
president en algemeen directeur van D&M Holdings
· Alle aandelen van zowel Marantz als DENON worden overgedragen naar D&M Holdings, waardoor beide eenheden dochtermaatschappijen in volledig eigendom worden
· De heer Mitsushige Sakamoto, de huidige vertegenwoordigend directeur van DENON, wordt president en algemeen directeur van DENON, terwijl de heer Takashi Sato, de huidige president en operationeel directeur van Marantz president en algemeen directeur van Marantz wordt
· Bestaande aandeelhouders van Marantz krijgen één aandeel in D&M Holdings voor elk Marantz-aandeel, en bestaande DENON-aandeelhouders krijgen 0,4416 aandeel in D&M Holdings voor elk DENON-aandeel
· Eigendom van Marantz-aandeelhouders en DENON-aandeelhouders in D&M Holdings wordt respectievelijk 30% en 70%
· Philips en Ripplewood krijgen een belang van respectievelijk 14,7% en 68,6% in D&M Holdings
· D&M Holdings wordt genoteerd in de tweede sectie van de beurs van Tokyo

Na de oprichting van D&M Holdings worden activiteiten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, productie en inkoop en financieel bestuur van de twee bedrijven zo spoedig mogelijk gecombineerd, om de concurrentiepositie te versterken en het geïdentificeerde synergisme te leveren. De merknamen DENON en Marantz blijven bestaan, evenals de eigen verkoop en marketing-afdelingen, de merkspecifieke producten en de eigen distributiekanalen.

Neem voor meer informatie contact op met:
Marantz Europe B.V., PR afdeling
Email: marcom@marantzeurope.com

Marantz Japan, Inc.
Marantz Japan, Inc. is begonnen in januari 1953 en is genoteerd in de tweede sectie van de beurs van Tokyo. Het aandelenkapitaal bedraagt 1.135 miljoen yen en de bedrijven van de geconsolideerde groep hebben 628 werknemers (per december 2001). Al ongeveer een halve eeuw beschikt Marantz over unieke technologieën en ontwikkelt het bedrijf geavanceerde technologieën. De producten van Marantz hebben een sterke marktpositie, geïllustreerd door de premium audio-apparatuur die is ontwikkeld voor ontwikkelde audiofielen en geavanceerde apparatuur voor zakelijk gebruik. Wat betreft onderzoek en ontwikkeling: er worden nieuwe producten ontwikkeld op basis van de samenvoeging van audio- en videotechnologieën en draadloze technologieën, waarmee aanpassing aan het digitale tijdperk tot uiting komt.

DENON, Ltd.
DENON, Ltd., is een producent van premium home theatre- en AV-apparatuur. Het merk DENON wordt wereldwijd erkend om zijn unieke geluidstechnologie van hoge kwaliteit. DENON levert een geraffineerd, verticaal geïntegreerd productenpakket, zoals versterkers, luidsprekers en apparatuur voor geluidsregeling en heeft een opmerkelijke reputatie opgebouwd door zijn prestaties op elk van deze gebieden. Het aandelenkapitaal bedraagt 550 miljoen yen en op een geconsolideerde basis heeft het bedrijf 1.019 werknemers (per december 2001).

Ripplewood Holdings, L.L.C.
Ripplewood Holdings L.L.C. is een in New York gevestigd particulier aandelenbedrijf en opereert in Japan via RHJ Industrial Partners L.P. Het bedrijf beheert 4 miljard dollar aandelenkapitaal, heeft kantoren in New York en Tokyo en heeft meer dan 40 professionals in dienst. Het bedrijf investeert in veelbelovende ondernemingen, doet proactief mee aan bedrijfsmanagement, realiseert kapitaalwinsten door bedrijfswaarden te verhogen en genereert aldus winst voor de investeerders, zoals financiële instellingen en pensioenfondsen. In Japan was Ripplewood al bezig met een operatie om nieuw leven in te blazen in de voormalige Long Term Credit Bank van Japan (momenteel Shinsei Bank) en het bedrijf is van plan in 2004 circa 1,2 miljard dollar te investeren.

Koninklijke Philips Elektronica
Het Nederlandse Royal Philips Electronics is een van `s werelds grootste elektronicabedrijven en het grootste elektronicabedrijf in Europa, met een omzet van 32,3 miljard euro in 2001. Het is een wereldleider op het gebied van kleuren-tv`s, verlichting, elektrische scheerapparaten, diagnostische imaging-apparatuur voor medische toepassingen en patiëntencontrole-apparatuur en van één-chip tv-producten. De 189.000 werknemers in meer dan 60 landen zijn actief op het gebied van verlichting, consumentenelektronica, huishoudelijke apparatuur, componenten, halfgeleiders en medische systemen. Philips is genoteerd aan de NYSE (symbool: PHG), de beurzen van London, Frankfurt, Amsterdam en andere aandelenbeurzen. Nieuws van Philips vindt u op www.news.philips.com


EDITORS' CHOICE