NIEUWSSony

Sony DVD-recorder


Redactie HiFi.nl | 09 januari 2003 | Sony

(Ingezonden mededeling)

Sony introduceert topmodel DVD-recorder met tweevoudige RW-compatibiliteit

Nieuwe DVD-recorder van Sony scoort hoog op het gebied van RW-compatibiliteit, geavanceerde bediening en gebruiksgemak

Sony heeft vandaag de introductie aangekondigd van zijn nieuwe high-end DVD-recorder met tweevoudige RW-compatibiliteit, de RDR-GX7. Het nieuwe model kan zowel op het DVD-RW- en DVD+RW- als op het DVD-R-formaat opnemen, waardoor het compatibel is met de meeste conventionele DVD-Videospelers op de markt. Daarnaast biedt de RDR-GX7 afspeelmogelijkheid voor DVD-RW, DVD+RW, DVD-R, DVD+R, CD, CD-R en CD-RW. De geavanceerde bedieningsfuncties bieden uitgebreide bewerkingsmogelijkheden, waaronder One Touch Dubbing voor het snel en eenvoudig overzetten van videofilms op DVD. Ondanks zijn uitgebreide functionaliteit is de RDR-GX7 eenvoudig te bedienen dankzij een gebruiksvriendelijke grafische gebruikersinterface (GUI). De opname- en afspeelkwaliteit van het nieuwe model is vergelijkbaar met die van de high-end DVD-Videospelers van Sony, en het stijlvolle ontwerp sluit naadloos aan bij Sony’s assortiment breedbeeldtelevisies en home-entertainmentsystemen.

Tweevoudige RW-compatibiliteit
De RDR-GX7 is de enige DVD-recorder die opname op het DVD-RW-, DVD+RW- en DVD-R-formaat ondersteunt, waardoor gebruikers niet langer vastzitten aan een van deze formaten en een optimale afspeelcompatibiliteit is gewaarborgd. De brede keus aan formaten biedt de gebruiker meer vrijheid wat media betreft en een grotere compatibiliteit met andere home-entertainmentapparatuur.

Geavanceerde bedieningsfuncties
Bij aansluiting van een Digital8- of DV-camcorder op de RDR-GX7 via de enkelvoudige
i.LINK (DV)-interface kunnen alle dub- en bewerkingsfuncties worden aangestuurd via het intuïtieve en interactieve bedieningssysteem van de DVD-recorder. De geavanceerde dubfunctie stelt gebruikers in staat zowel een volledige band als delen daarvan eenvoudig op een schijfje over te zetten. Door middel van One Touch Dubbing kan de inhoud van een band met slechts één druk op de knop worden overgebracht. Program Edit en Advanced Program Edit bieden nog meer flexibele bewerkingsfuncties, waaronder het verwijderen van overbodige scènes. Met behulp van deze functies kunnen gebruikers hun schijfjes indelen zoals ze willen, daarbij profiterend van de hoogst mogelijke opnamekwaliteit.

Indrukwekkende beeldkwaliteit
Door toepassing van een 12-bits/108MHz video D/A-omzetter met Noise Shaped Video™*-technologie en Motion Adaptive FNR (Field Noise Reduction) is de afspeelkwaliteit van de RDR-GX7 vergelijkbaar met die van high-end Sony DVD-Videospelers zoals de DVP-S9000ES. Beeldvoorverwerkingtechnologieën zoals pre-FNR en pre-Video Equalizer verbeteren de beeldkwaliteit door ruis te verwijderen, zelfs bij gebruik van analoog bronmateriaal uit archieven. Ook de VBR (Variable Bit Rate)-opname voor alle formaten draagt bij aan de uitstekende beeldkwaliteit, met name bij langere opnameperioden.

Gebruiksgemak
Een belangrijk voordeel van de RDR-GX7 is de eenvoudige bediening, waarmee Sony de interactie tussen mens en machine op een hoger plan heeft gebracht. Met behulp van een intuïtieve GUI op hun tv-scherm kunnen gebruikers eenvoudig titels toevoegen aan DVD-materiaal via de geavanceerde afstandsbediening van de recorder. De GUI past in elk interieur en stelt gebruikers in staat zich te concentreren op het bedienen van de recorder. Gebruikers kunnen een lijst samenstellen van maximaal 99 titels inclusief thumbnail-afbeeldingen, waarbij de titels van tv-programma’s direct kunnen worden overgenomen van Teletekst.

Vooruitstrevend design
De esthetische aantrekkingskracht van de recorder wordt gewaarborgd door een geavanceerd slank ontwerp en een geborsteld aluminium frontpaneel. Ondanks zijn geavanceerde functionaliteit heeft de RDR-GX7 bijzonder compacte afmetingen en een uiterlijk dat aansluit bij de kleurstelling en het designconcept van een groot aantal Sony home-theatreproducten.

De RDR-GX7 is leverbaar vanaf april. Prijs zal ongeveer 1400 euro worden.
*NSV of Noise Shaped Video is een handelsmerk van Analog Devices Inc.

Meer informatie
www.sony.be en www.sony.nl.

EDITORS' CHOICE