Bose VideoWave II

Redactie HiFi.nl | 12 juli 2012

Bose introduceert het VideoWave® II-systeem, een nieuwe generatie van het entertainment-systeem dat HDTV, home cinema-geluid en een muzieksysteem combineert. De VideoWave II, opvolger van het eerdere VideoWave systeem, is vanaf vandaag te bewonderen bij Poulissen Audio Video Center in Roermond.

Met de komst van deze nieuwe generatie is de VideoWave-lijn uitgebreid met een 55-inch en een 46-inch scherm. Nieuwe kenmerken zijn onder andere het nieuwe LED-backlit beeldscherm, een verfijnder industrieel ontwerp en een vernieuwde clickpad-afstandsbediening die zorgt voor een gemakkelijke en intuïtieve bediening.

Het nieuwe 1080p LED-backlit beeldscherm heeft een met aluminium afgewerkte omranding. De enkele kabelverbinding die naar de media-console leidt biedt de mogelijkheid om tot zes verschillende apparaten aan te sluiten, zoals een Apple TV, Blu-ray speler, kabel- of satellietontvanger, spelcomputers of één van de vele andere denkbare apparaten.

De voorganger, Bose VideoWave

Clickpad-afstandsbediening
Het bedienen van alle aangesloten apparatuur is gemakkelijk met de clickpad-afstandsbediening. Alles moet bedienbaar zijn met slechts een paar knopjes. Dankzij de radiofrequentietechnologie hoeft bovendien niet op apparaten gericht te worden om ze te bedienen, zoals wel het geval is bij infrarood-afstandsbedieningen; alle aangesloten apparatuur kan hierdoor uit het zicht geplaatst worden en is dan nog steeds volledig bedienbaar. 

Home cinema-geluid met onzichtbare luidsprekers en zonder bedrading of aparte basmodule
De ervaring van een thuisbioscoop betekent vaak dat er een compromis gemaakt moet worden in de inrichting van de huiskamer. Het Bose VideoWave-systeem maakt het plaatsen van meerdere luidsprekers en het aanleggen van bedrading door de hele kamer overbodig, zonder dat dit ten koste gaat van de geluidsprestaties, dankzij de integratie van het home cinema-systeem – compleet met zestien luidsprekers – achter het beeldscherm. Deze innovatie van Bose levert een home cinema-geluid zonder aparte luidsprekers, zonder basmodule en zonder luidsprekerkabels.

Bose kan deze geluidskwaliteit neerzetten door een cluster van zes woofers in het systeem dat zorgvuldig afgesteld is op de akoestische Bose waveguide. Deze zijn zo vormgegeven dat ze zonder hoorbare vervorming de impact van diepe lage tonen kunnen leveren, zelfs op het hoogste geluidsniveau.

Het nieuwe VideoWave-systeem is zo vormgegeven dat het bijna overal in de huiskamer, hotelkamer of vergaderruimte geplaatst kan worden, dankzij de Bose ADAPTiQ®-technologie, een exclusieve audiocalibratietechnologie die zorgt voor optimaal geluid in de ruimte. Het systeem analyseert de afmetingen en de vorm van de ruimte, de plaatsing van meubels en past automatisch het geluid hierop aan.

Lees ook onze recensie van de voorganger, het Bose VideoWave systeem


EDITORS' CHOICE