REVIEWRuark Audio

De Ruark Crusader III luidsprekers

In onze snel bewegende wereld is het een verademing een product te ontdekken dat volgens oude waarden is samengesteld en waar vakmanschap en historie aan ten grondslag liggen. Dat is geproduceerd op de plaats waar de ontwikkeling lang geleden is gestart. In 1986 om exact te zijn. Het mag echter niet het geval zijn dat in de afgelopen twintig jaar niets is geëvolueerd, behalve als we het hebben over een mooie malt whisky die traditioneel is gestookt. Daar waar moderne techniek en hedendaagse fabricage het verlengstuk vormen van ervaring en evolutie moet dat benut worden. Hetgeen we aantreffen in de luidsprekerfabriek van het Engelse Ruark.

Ruark heeft zijn thuisbasis in de badplaats Southend-on-Sea waar veel Londenaren in de zomer verkwikking zoeken. Waar zon, strand en water elkaar ontmoeten. Eveneens een plaats waar regen lang en vervelend kan zijn, reden dat men dan liever de haard en de geluidsinstallatie opzoekt. Dat laatste was koren op de molen van Ruark die graag de inwoners voorzag van een paar fraaie luidsprekers.

Die traditie duurde lang genoeg om de huidige serie waartoe de Crusader, de Talisman en de Sabre behoren als 'Heritage' aan te duiden. De huidige Crusader draagt de type aanduiding III, wat te maken heeft met de nieuwe kast waarin de luidsprekers gevat zijn, het recent ontwikkelde filter en de units die zijn toegepast. Het uiterlijk van de Crusader III is afwijkend van een rechte, saaie kast die ik normaal aantref in een verpakking.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE