Highland Audio Oran 4303

Jan de Jeu | 13 juni 2012 | Highland Audio

Schotland en de wereldberoemde Highland games. Dat is de associatie die opgeroepen wordt wanneer ik voor het eerst de naam Highland Audio hoor. Het wordt nog versterkt door het beeldmerk met de drie nonchalant naast elkaar geplaatste strepen waarin ik door de lucht buitelende boomstammen meen te herkennen.

Uit Music Emotion - April 2012

Niets van dat alles blijkt echter te kloppen. Highland Audio is afkomstig uit Frankrijk en behoort tot het AV Industry concern waaronder bijvoorbeeld ook Elipson, NorStone en Lumene vallen. Merken die net als Highland Audio in Nederland gedistribueerd worden door AV Tunes. Naast luidsprekerlijnen Aingel en Oran - met bijbehorende stands - produceert Highland Audio nog twee subwoofers die luisteren naar de naam Dord. De Oran lijn wordt gevormd door het boekenplankmodel 4301, de twee vloerstaande modellen 4303 en 4305 en de center speaker 430C. De twee luidsprekers die bij mij thuis afgeleverd worden zijn van het type 4303, de kleinste vloerstaander.

Elegant design

Bij afl evering verwacht ik dat de koerier nog een keer terug moet lopen naar zijn auto om de tweede doos te halen maar de reeds voor mij neergezette doos blijkt beide luidsprekers te bevatten. Het is een eerste indicatie dat het hier gaat om een kleine handzame luidsprekerzuil. Door zijn gewicht van 24,5 kilo is het een kleine moeite om de doos naar de luisterruimte te dragen en daar uit te pakken. Hierin tref ik naast de twee luidsprekers nog twee kleine kartonnen dozen aan. In elke doos bevindt zich een bodemplaat met de vier schroeven om deze plaat aan de luidspreker te bevestigen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE