Advance Acoustic MP505 en MAA705

In een nog niet zo grijs verleden hadden alle zichzelf respecterende westerse mogendheden koloniën waaruit zij onder andere op zeer goedkope wijze grondstoffen en specerijen konden betrekken. Tegenwoordig lijken bedrijven uit diezelfde ontwikkelde landen een nieuwe variant op dit thema te hebben ontdekt. Ontwerp in het Westen een component en laat het vervolgens fabriceren en/of assembleren in een land met lage productiekosten. L'histoire se repète? Niet helemaal. In het verleden kwamen de baten ten goede aan de desbetreffende regeringen en aan een kleine maatschappelijke toplaag. Tegenwoordig zijn het veeleer bedrijven en consumenten die er hun voordeel mee doen. Na eerder dergelijke componenten van onder andere Amerikaanse en Nederlandse makelij in huis te hebben gehad, is het nu de beurt aan een versterkerset van Franse origine.

En wat voor een set. De eerste keer dat we oog in oog staan - die van de Fransen zijn wat heller blauw dan die van mij - kan ik een bewonderende fluittoon maar nauwelijks onderdrukken. De visuele indruk is dan ook overweldigend; fraaie strakke stilering in zwart en zilver, zorgvuldig afgewerkte dikke aluminiumfronten op stevige kasten met als apotheose prachtige grote blauw oplichtende VU meters op de eindblokken. En ook na twee keer kijken blijven de consumentenprijzen staan op 800 euro voor de voorversterker en 860 euro voor een mono eindversterker waarmee de teller stopt bij 2520 euro.

Le preamplificateur

Ook wanneer de MPP505 later een centrale plek inneemt op het Creaktiv rack in mijn luisterruimte blijft hij een plaatje om te zien. Wat nu echter veel meer in het oog springt is de veelzijdigheid van deze dubbel mono opgebouwde, negen kilo zware Fransman met een frequentiebereik van 10Hz tot 200 kHz. En dat komt niet alleen tot uitdrukking in de door de importeur bijgevoegde uitgebreide Nederlandstalige handleiding maar ook door een blik te werpen op de achterzijde van de voorversterker

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE