REVIEWMitsubishi

Mitsubishi HC5000

De Mitsubishi HC5000 is een full blown High-Definition (1920 x 1080 pixels) lcd projector voorzien van een volgende generatie C2 Fine lcd panel. Dit maakt dat zelfs na vele uren gebruik de hoge beeldkwaliteit voorzien van een hoog contrast behouden blijft. Music Emotion voelde hem aan de tand.

De HC5000 is met zijn 33,4x12,5x35,2 cm (bxhxd) en zijn 5,6 kilogram een flinke jongen. Hij heeft een degelijke opbouw zonder uitstekende onderdelen en een praktisch bedieningspaneel. De lens die Mitsubishi heeft toegepast heeft een 1.6:1 zoomratio en alle functies zijn volledig gemotoriseerd. Hiertoe behoren zoom, focus en zowel horizontale- als verticale lensshift. Met de lensshift is het mogelijk het beeld met 75 procent bij te stellen naar boven en beneden en 5 procent naar links en rechts. Hierdoor is hij zeer flexibel te plaatsen en in een beperkte ruimte kun je al een groot beeld projecteren.

De HC5000 is verder voorzien van een automatisch lens iris systeem die het contrast tot een maximum kan brengen van 10.000:1. De Auto Iris functie controleert automatisch de hoogte van lichtprojectie, afhankelijk van de specifieke lichte en donkere scènes in een film. In principe betekent dit dat je lagere zwartlevels krijgt te zien en een dynamischere kleurenreproductie.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE