REVIEWNuforce

NuForce

Ruud Jonker | 01 januari 2007 | Fotografie Fabrikant | Nuforce

Klasse D techniek is feitelijk de weg naar de toekomst, ook al vanwege de strengere energiewetgeving met betrekking tot consumentenproducten. Een laag energieverbruik, nauwelijks warmte-ontwikkeling, hoge vermogens, geringe afmetingen en erg lage productie- en componentkosten zijn de belangrijke argumenten. De ratrace naar audiofiele geluidskwaliteit is in gang gezet. NuForce legt de lat daarin weer een keer op een hoger niveau, maar brengt die hele techniek voor uiterst aantrekkelijke prijzen.

In de luisterruimte staan de beide NuForce Reference 9SE monoblokken en de P8 voorversterker. Twee keer 250Watt (4ohm) zijn beschikbaar en daar zijn dit keer geen grote- en ontilbare apparaten voor nodig. De NuForce set is niet groter dan een drietal gestapelde pocketboeken. Los van de nog te bespreken geluidsmatige prestaties, vormen de NuForce-versterkers een ware prijsdoorbraak. Dat is iets anders dan eerdere generaties schakelende versterkers, die vaak voor fancy prijzen in de winkel stonden.

Klasse-D

`Class-D` staat in principe voor de manier waarop de uitgangsstage wordt `gebiased` en aangestuurd, net zoals `class-A` en `class-AB` zulke architectuurverschillen defi niëren. Het gaat in feite om de hoeveelheid tijd waarbij de output devices in geleiding staan gedurende één cycle van een periodiek signaal. De output van een class-D is gewoon een analoog signaal. Idealiter schakelt de output tussen discrete voltages, maar daarmee blijft de output analoog.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE