REVIEWBinaural

Binaural

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 februari 2007 | Fotografie Fabrikant | Binaural

Binaural uit Almere brengt een cd en hybrid dvd-audio en een `surge protector` op de markt. Zij maken opnamen in opdracht en voor eigen exploitatie en dat geldt ook voor de elektronica en luidsprekers. Zo is er een reeks netfilters onder de naam Crystal Clear die door Binaural zijn ontwikkeld.

De dvd heet `A Binaural Journey Through India`. Het is een hybrid dvd-audio met een stereo spoor (resolutie van 24bit/ 192kHz). Dit spoor is compatible met een dvd-audio speler. Het andere stereo spoor is 24bit/96kHz en in deze resolutie af te spelen met elke gewone dvd-speler. Binnen de zogenaamde hybrid dvd-audio spec (een uitvinding van Minnetonka), kunnen beide formaten dus geschreven worden. Een standaard kunsthoofd opname heeft weinig definitie en veel ruimte.

Door de bouw van een speciaal kunsthoofd, bereikt Binaural ook de nodige definitie, zonder de 3D ervaring bij gebruik van een hoofdtelefoon aan te tasten. De opname is hierdoor zowel te draaien op een hoofdtelefoon als op gewone luidsprekers, aldus Binaural. De opname zelf is fraai, gedefinieerd en ruimtelijk. Dit jaar komt het bedrijf met opnamen op het gebied van jazz en klassiek. Door een mix te maken van de kunsthoofd techniek en andere microfoonplaatsingen (bijvoorbeeld een redelijk ongebruikelijke ORTF met regelbare richtingkarakteristiek!) kan Binaural de nadelen van de basistechnieken compenseren.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »