REVIEWJBL

JBL Array

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 maart 2007 | Fotografie Fabrikant | JBL

Wel eens gedacht aan een vliegend luidspreker line array van professionele afkomst voor in de huiskamer? Beetje omvangrijk, maar het klinkt wél extreem realistisch. De fabrikant die zulke apparatuur levert aan de Rolling Stones en andere topacts, komt nu met een professioneel systeem voor in de huiskamer. JBL heeft haar professionele concepten voor theaters vertaald in een huiskamervriendelijke oplossing, zonder compromissen met betrekking tot de bouw- en geluidskwaliteit. Met de komst van de JBL Array Series blijft er voor de meeste audiofielen weinig meer te wensen.

Er is in de loop van de tijd natuurlijk heel wat gezegd en geschreven over de verschillen tussen professionele apparatuur en high-end spullen voor de consument. High-end aanhangers doen vaak denigrerend naar studio-apparatuur en vinden deze van aanzienlijk minder kwaliteitsniveau.

Ze vergeten even dat al die fraaie `audiofiele` opnamen met studioapparatuur zijn gemaakt. Professionele audiomensen vinden vaak dat de highend teveel aan elkaar hangt van fabels en cosmetica. Het hele gezeur over kabels wordt bijvoorbeeld door een aanzienlijk deel van de professionals volledig van tafel geveegd.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE