REVIEWBNS

BNS MD-90

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 01 maart 2007 | Fotografie Fabrikant | BNS

Lang verkeerde ik in de veronderstelling dat met het overlijden van Frans van den Berghe ook het door hem opgerichte BNS Loudspeakers van de kaart verdwenen was. Sinds kort weet ik beter.

In de tijd dat BNS nog luidsprekers produceerde met namen als Sound Column en Evolution was het Brabantse Tilburg de vestigingsplaats waar de modellen zowel ontworpen als gebouwd werden. Tegenwoordig is alleen het hoofdkantoor en distributiecentrum voor Nederland nog in Loon op Zand in diezelfde provincie te vinden. De ontwerpen komen de laatste jaren van de hand van de in Nederland geboren en nu in Canada wonende Frank van Puijenbroek.

Vroeger was hij met zijn bedrijf Ohio Sound - als producent van disco apparatuur en luidsprekers - vaste leverancier van de horeca in een groot deel van Noord- Brabant. Op basis van de door hem gebouwde prototypen worden in China de uiteindelijke productie-exemplaren vervaardigd. Ook hebben de speakerlijnen binnen het uitgebreide pakket andere namen gekregen. Allereerst is daar de Intelligent Line, waarvan de typen allemaal met de letters SDX beginnen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE