REVIEW

Ayon Audio Spark & CD-1

René van Es | 01 maart 2007 | Fotografie Fabrikant |

Het liedje "It`s raining men, Hallejulah" van Geri Halliwell kun je vervangen door "It`s raining tubes, Hallejulah" van Ayon Audio. Met de komst van een Spark geïntegreerde versterker en een Ayon CD-1 cd-speler kreeg ik er in een klap 10 buizen bij. Waaronder de heftige Russische 6C33 triodes. Hun warmte en licht straalt al voor de eerste noot is gespeeld. Vooral in het donker als de chromen trafo kappen het licht van de buizen weerkaatsen. Het stoere aanzien van de cd-speler doet er een schepje bovenop. Uiterlijk is leuk, muziek is belangrijker, daarom is er uitvoerig geluisterd naar de nieuwste Oostenrijkse telgen van Ayon Audio.

De Ayon Audio Spark is een single ended, pure klasse A, triode versterker die is bedacht in Oostenrijk. Het is een internationaal product geworden met onder meer een behuizing uit China, transformatoren uit Italië, buizen uit Rusland, waarna het geheel tot een versterker is gebouwd in Hongarije.

De kast van de Ayon Spark wijkt af van alles dat ik eerder in handen had van het merk. Gekozen is voor een aluminium geheel met een wanddikte van 10 mm. De hoeken zijn rond aan de vooren achterkant. Op de voorkant van de kast twee regelaars, volume en bronkeuze, samen met een oogje voor de afstandbediening. In het front uitgefreesd de merknaam die groen oplicht als de versterker is ingeschakeld. De achterzijde laat een euroconnector zien voor de netspanning, de netschakelaar (lastig achterop), een fase indicator, de bias regeling van de eindbuizen, cinchbussen voor vier lijningangen en zes zware luidsprekerklemmen (min, 4 Ohm, 8 Ohm). Op de zwarte of naar wens zilverkleurige behuizing staan drie verchroomde trafodeksels die ingegoten transformatoren herbergen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE