REVIEWHepta

Hepta Seven

Enkele jaren terug nam Cris Rutgers zich voor om te stoppen met werken. Toch is hij ook heden ten dage nog volop bezig met het bouwen van nieuwe luidsprekers en met het restaureren van oude Hepta modellen. Hij kon het niet over zijn hart verkrijgen om zijn grote, in de loop van een halve eeuw opgebouwde klantenkring, teleur te stellen.

Uit Music Emotion - Maart 2012

Hepta is in 1955 opgericht door zijn vader Chris Rutgers en samen met hem wist hij het uit te bouwen tot een bedrijf met een grote naam in audioland. Aanvankelijk begonnen in Amsterdam maar sinds 1978 gevestigd in Zaandam. En nu dus in Wormerveer waar Cris in 2009 zijn audio atelier opende omdat klanten hem bleven benaderen. Op enkele punten is het huidige Hepta niet meer te vergelijken met het merk van vroeger. Zo is er niet langer sprake van een groot bedrijfspand met daarin enkele tientallen medewerkers. Ook is de huidige demoruimte bescheiden van opzet. Luisteren bij de ontwerper behoort nog steeds tot de mogelijkheden maar voor het beluisteren van Hepta luidsprekers in een geoptimaliseerde demo ruimte verwijst Cris naar Boon Beeld & Geluid in Krommenie.

In de loop der jaren hebben veel luidsprekers hun weg gevonden naar de Nederlandse huiskamers. Met namen die nu niet langer tot het leveringspakket horen. Zij leven voort op de internetsite van Hepta waar een plek ingeruimd is voor het beschrijven van de geschiedenis van het merk. Wanneer u nu geinteresseerd bent in een nieuwe Hepta luidspreker dan komt u uit bij de huidige modellenreeks bestaande uit HeptaOne- A, HeptaTwo, HeptaFour, HepvertaFive, HeptaSeven en HeptaEight. In tegenstelling tot wat u mogelijk zou verwachten wordt de top gevormd door de HeptaSeven. Het is deze klassieke zuilluidspreker die ik enige tijd te gast heb in mijn luisterruimte.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE