REVIEWBluenote

Viermaal phone, eenmaal geheimtip

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 01 april 2007 | Fotografie Fabrikant | Bluenote

Al maanden rijd ik zo eens in de vier weken vanuit het Brabantse land een keer op en neer naar Friesland. Niet voor de weidse vergezichten of de optimale zeilfaciliteiten, maar omdat zich daar in Sneek een uitzonderlijke winkel bevindt. Audio Selectief, want daar praat ik dan over, is misschien wel uniek in Nederland wanneer het gaat om het grote aantal draaitafels en phono voorversterkers dat permanent speelklaar opgesteld staat. Het is dan ook een waar luilekkerland voor de verstokte vinylliefhebber.

Tijdens een eerder bezoek groeide het idee om maandelijks een andere phonotrap mee naar huis te nemen en deze te beluisteren in mijn eigen installatie. Drie apparaten verder - vier wanneer ik mijn eigen Sphinx Phono Equaliser meetel - wordt het tijd om de ervaringen op papier te zetten. Misschien wel als tussenstand want er staan nog veel meer interessante exemplaren in dat rustieke grachtenpand in Snits.

Mijn analoge combinatie is in de laatste jaren in principe nauwelijks veranderd. Het hart wordt gevormd door een Clearaudio Champion Limited Edition draaitafel waarvan ik op een bepaald moment de standaard arm vervangen heb door een VPI JMW 9 Memorial éénpunts gelagerde arm. Lang speelde ik met het Clearaudio Victory H MC element, maar inmiddels is dat al geruime tijd geleden vervangen door een Clearaudio Discovery MC. De analoge bron wordt met een Clearaudio Sixstream kabel verbonden met de onderhand tot het meubilair behorende Sphinx Phono Equaliser die via Siltech Classic de geïntegreerde DK Design VS-1 Reference mk III versterker aanstuurt welke op zijn beurt middels JK Acoustics type III luidsprekerkabel aangesloten is op de M3 luidsprekers van het Groningse MC Systems. Alle apparatuur staat op een getweakt Creaktiv rack en de losse netsnoeren zijn AH! Tri- AC`s. Zowel de versterker als de phono hebben elk een eigen stroomgroep tot hun beschikking.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE