REVIEWB&W

De Groef Audio Desk CD Sound Improver

Ruud Jonker | 01 april 2007 | Fotografie Fabrikant | B&W

Met enige regelmaat verschijnen er nieuwe hulpmiddelen op de markt, die video- of audioweergave naar een hoger niveau pretenderen te brengen. Het zijn vaak hulpmiddelen die geen flinke investeringen eisen en daarom de moeite waard om eens mee te experimenteren. Als consumenten een daadwerkelijke verbetering ervaren, dan is er niets op tegen om zo`n tweak toe te passen en dan blijft het genoegen over om voor een bescheiden bedrag de installatie weer te hebben verbeterd. De Groef audio brengt de Audio Desk CD Sound Improver, een wat luxer- en duurder apparaat om de cd-weergave te verbeteren.

Het apparaat bestaat uit een motorisch transport met een erg stabiele- en nauwkeurige bevestiging voor schijfjes, waardoor er sprake is van een centrische- en onbeweeglijke montage van de bewuste cd, sacd of dvd. De snijbeitel heeft een mesje en kan tegen de snel ronddraaiende rand van het schijfje worden gedrukt. Die rand wordt schuin afgeslepen en kan daarna nog bewerkt worden met een bijgeleverde stift.

De daardoor niet-reflecterende rand verstrooid het licht van de laser niet en de fabrikant claimt dat de weergave daardoor verbetert. In ieder geval een vergelijkbaar principe als dat van de al langer bestaande groene stift, waarmee (ongeslepen) schijfranden werden ingekleurd. Het apparaat wordt afgedekt door een glazen deksel. Dat is nodig, want het op hoge snelheid afslijpen van de rand geeft een enorme hoeveelheid kunststof bramen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE