REVIEWDared

Dared VP-845

Ruud Jonker | 01 april 2007 | Fotografie Fabrikant | Dared

Het kwaliteitsniveau van veel Chinese producten neemt snel toe. Hoewel er nog best verschillen zijn met de topklasse van Japanse-, Amerikaanse- en Europese buizenversterkers, maakt de interessante prijsstelling en het prestatieniveau een aanschaf best lucratief. Vooral de Dared VP-845 zal voor menigeen een kennismaking kunnen zijn met de fascinerende wereld van de 845 triode versterking.

China kent momenteel de snelst groeiende economie in de wereld. Net als het vroegere Japan is er sprake van een imitatie- economie. Alles van waarde en met een in de rest van de wereld bekend merk wordt nagemaakt. Op straat in Shenzhen koop je juwelen van beroemde merken, perfect nagemaakte luidsprekers en imitatiekabels van Nederlands fabrikaat. Daarnaast is China productiefaciliteit voor veel bekende audiofabrikanten. Arbeid is (nog) goedkoop en als je een beetje toezicht houdt, leveren de Chinezen perfect werk.

Naast de imitatie-industrie en de productie voor buitenlandse ondernemingen heeft China ook een aantal eigen producten. Niet al die producten zijn in eigen land geliefd. Een Chinees rijdt het liefst in een Lexus, draagt een échte Omega en luistert naar een echte Mark Levinson of Krell. De door de eigen industrie gebouwde hifi producten hebben in eigen land nog weinig status en zijn voor de export. Het huidige beeld in China zal veranderen. Naast productie heeft China grote belangstelling voor research & development. Net als in Japan zal dit resulteren in eigen innovatie.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE