REVIEWPS Audio

PS Audio Trio C-100 en Digital Link III DAC

Het lijkt wel of ik deze maand sta te grossieren in smaakvol weergegeven componenten met als secundair doel, het in stand houden van prille relaties. Op zich niet vreemd gedacht, want het setje PS Audio dat thuis ter test werd aangeboden bestaat uit relatief kleine, smaakvol weergegeven doosjes met daarin het verborgen potentieel van een echte highend set, volgens de importeur dan. Maar waarom moet die dac erbij?

Ja, de dac is inderdaad en beetje een vreemde eend zo op het eerste gezicht, maar geloof me, dat ding heeft meer dan simpel bestaansrecht. Ik zal dat vanuit een aantal invalshoeken proberen duidelijk te maken en de meest voor de hand liggende is wel de volgende: PS Audio is al 21 jaar actief op het gebied van dac`s en is geruime tijd wereldleider geweest.

Ha, zult u denken dat zal wel. Nou mijn beste lezers, dat was zo. Wie begin jaren `90 een PS Audio drive met iets als een digital link als bron had, steeg enorm in mijn achting. Zelf heb ik jaren gespeeld met de PS Audio Reference link, een combinatie van dac en voorversterker die echt wereldtop was.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE