REVIEWAmphion

Amphion Ion luidsprekers

Het is onmogelijk van een kleine luidspreker een grote luidspreker te maken ongeacht wat reclame uitingen u willen doen geloven. Je kunt hoogstens een kleine luidspreker kwalitatief hoogwaardig maken en proberen al het goede van een groot systeem te behouden door uitsluitend in te leveren op de laagweergave. Wederom niet in kwaliteit, maar in kwantiteit. Het vergt durf zo om te gaan met het eindresultaat. Het levert in ieder geval een positieve recensie op.

Ik hou wel van kleine luidsprekers, zeker in mijn kleine luisterruimte waar het heerlijk toeven is. In een makkelijke stoel, voeten op een bankje, omgeven door muziek kan ik uren luisteren zonder beslag te leggen op de woonkamer. Ik heb de apparatuur aangepast op kleinere en betaalbare systemen zodat een eerlijk vergelijk mogelijk is. Vanwege mijn huidige passie voor buizenversterkers staan ook daar KT-88`s in een Prima- Luna ProLogue Two te glimmen. Soms aangevuld met ander moois zoals een Ayon Audio Spark of een transistor versterker.

Het gaat om de kwaliteit niet om de techniek. Een eenvoudig loopwerk van Marantz gekoppeld aan een Musical Fidelity d/a converter of een Garrard 301/Pro-ject 9c/Goldring Eroica/ vM PHM3 vormen de basis voor cd en lp, waarachter monitors herrie kunnen maken. De Amphion Ion is zo klein dat hij niet goed op mijn luidsprekerstands past. De afmetingen zijn maar 268 x 220 x 134 mm en omdat de hoeken sterk zijn afgerond heb je een draagvlak voor de stand van 220 x 90 mm.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE