REVIEWMitsubishi

Mitsubishi HC5000

De Mitsubishi HC5000 is een full blown High-Definition (1920 x 1080 pixels) lcd projector voorzien van een volgende generatie C2 Fine lcd panel. Nu heb ik deze machine al eens onder handen genomen in een eerdere uitgave van Music Emotion, maar toen had ik alleen de beschikking over SD materiaal met dito afspeelapparatuur. Hier vindt u een update van de Mitsubishi HC5000 alleen nu incluis High Definition indrukken.

Nog even kort een aantal zaken met betrekking tot de projector op een rij. De HC5000 is behept met een 1.6:1 zoomratio lens en al zijn functies zijn volledig gemotoriseerd. Hiertoe behoren zoom, focus en zowel horizontale- als verticale lensshift, waardoor hij zeer flexibel te plaatsen is. De HC5000 is verder voorzien van een automatisch lens iris systeem die het contrast tot een maximum kan brengen van 10.000:1.

De Auto Iris functie controleert automatisch de hoogte van lichtprojectie, afhankelijk van de specifi eke lichte en donkere scènes in een film. De meeste high-definition bronnen werken met 1080i signalen. Als deze worden getoond door een lcd projector dan worden ze geconverteerd tot 1080p signalen. Deze conversie heeft nadelige gevolgen voor de beeldkwaliteit. Hiervoor is de HC5000 uitgerust met de laatste Reon VX Chip, geproduceerd door Silicon Optics uit de VS.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE