REVIEWJK Acoustics

Complete JK-Acoustics Ultimate 2 Elektronicalijn

De eigenzinnige Nederlandse audio ontwerper Johan Ketelaar en zijn team zijn al vele jaren lang in staat om te shockeren en te verbazen. Wat in de jaren tachtig al opzienbarend begon met het bijzondere en vandaag de dag nog steeds verkrijgbare cd-filter, wordt vandaag de dag onverdroten voortgezet met een breed luidsprekergamma en een elektronicalijn in verschillende prijsklassen. Ketelaar staat er niet bepaald om bekend een blad voor zijn mond te nemen als het audio betreft en zijn eigen producten in het bijzonder en is meestal overtuigd van zijn eigen gelijk. Voor een monstertest werd de compleet vernieuwde indrukwekkende Ultimate2 elektronicalijn samen met een paartje Reference 1+2 luidsprekers en alle bijbehorende kabels bij mij thuis afgeleverd. Hoogmoed of toch niet?

Johan Ketelaar is een bijzonder mens. De reus uit ’t Harde is van nature een heel aardig en sympathiek mens met veel kennis van zaken en naast audio een grote passie voor het restaureren van oldtimers. Maar er zit een addertje onder het gras. Johan heeft een gruwelijke hekel aan mensen die bevooroordeeld zijn en zonder enige kennis van zaken op een vervelende manier bepaalde op- of aanmerkingen over zijn producten maken. Hij werkt er samen met zijn team met zoveel passie en enthousiasme aan dat het gewoon pijn doet als men zomaar wat roept.

Producten van JK-Acoustics zijn in mijn optiek altijd bijzonder en zeker afwijkend van wat er verder op de Nederlandse markt aan zowel nationale als internationale producten te verkrijgen is. De componenten blinken vooral uit door een eigen identiteit (bijzonder vandaag de dag) gecombineerd met een werkelijk prachtige, muzikale klank. De eigen identiteit komt vooral naar voren bij het verzinnen van geheel eigen oplossingen om tot een bepaald gewenst resultaat te komen waarbij onorthodoxe wegen beslist niet worden geschuwd en de prachtige klank..? Daar kom ik later in dit artikel op terug.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE