Cambridge Azur 740C / 740A cd-speler en versterker

Het merk Cambridge Audio staat bekend om kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Ruime mogelijkheden, een uitgekiende serie apparatuur die elkaar logisch in prijs volgt, fraai maar niet opvallend uiterlijk, het maken van muziek. Ik wilde Cambridge Audio al langer zelf in huis hebben en kreeg de kans door de gloednieuwe Azur 740C cd-speler en 740A versterker aan de tand te voelen. Importeur Dimex zorgde ervoor dat de eerste exemplaren uit Engeland naar mijn huis kwamen en voor iemand het tegen kon houden stond het spul al boven en warmde zich met 230 Volt.

Zowel de 740C als de 740A zijn nieuwe ontwikkelingen die zwaar steunen op de duurdere 840 serie. Zonder veel in te leveren aan mogelijkheden of technologie. De cd-speler heeft bijvoorbeeld twee Wolfson 24 bit digitaal analoog converters aan boord die werken op een sample rate van 384 kHz. Het Zwitserse Anagram tekende voor de processing en upsampling in de speler.

Wie een blik in de speler werpt ziet een paar uitgebreide printplaten en een stevige conventionele voeding. Er is niet bespaard op dat gebied door een schakelende voeding in te zetten. Vele diodes met even zovele buffers vormen separate voedingen die elk een eigen deel van de speler voorzien van stroom als loopwerk, conversie en analoge versterking. Cambridge Audio mikt met de cd-speler op een groeiend aantal digitale bronnen als DAB radio of mp3 spelers. Twee digitale ingangen (beide coax en optisch) kunnen elk signaal aan tussen 32 kHz en 192 kHz, van 16 tot 24 bit.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE