North Star Design Sapphire CD-speler

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 september 2007 | Fotografie Fabrikant | North Star Design

Voorjaar 2006 was voor mij een bijzonder spannende, maar vooral muzikaal interessante periode want een groot gedeelte van dat jaar logeerde de schitterende North Star Design cd-speler combinatie bestaande uit het T192 loopwerk, Extremo DAC en White Gold I2S kabel in mijn luisterruimte. Het prestatieniveau van dat trio was enorm hoog met zo`n verbluffend realisme dat ik ze tot op de dag van vandaag als persoonlijke referentie hanteer. Alleen de prijs is met zo`n 6.800 euro niet echt mals en daardoor helaas onbereikbaar voor veel muziekliefhebbers. De ontwerpers van dit sympathieke Italiaanse merk hebben dit erkend en zijn vervolgens hard aan de slag gegaan om hier een antwoord op te hebben. Het uiteindelijke resultaat is dat hier sinds enkele weken het trotse eindproduct in de luisterruimte van dit nieuwe denken staat.

Dit keer geen combinatie van loopwerk, DAC en speciaal gemaakte digitale kabel maar hun eerste geïntegreerde cd-speler en wat voor één. Het apparaat is voor een belangrijk deel geënt op de techniek van het bovenstaande illustere referentie trio, maar dan samengevoegd in één enkele behuizing en dat voor ruim een drie keer lagere prijs!

Het zou door de analoge opleving van de laatste jaren bijna vergeten worden, maar het is vooral de cd-speler die in deze periode enorm sterk in kwaliteit is gestegen. Niet alleen in de hoge prijsklasse met prachtige spelers als bijvoorbeeld de eerder besproken North Star Design combinatie, CD-7 van Audio Research, SDR-4000 van Spectral en SA7-S1 van Marantz maar ook in meer betaalbare modellen als bijvoorbeeld de Rega Apollo en Saturn, Marantz SA- 7001, SA11-S1, Integrated CD Player van JK-Acoustics en nu in de vorm van de North Star Design Sapphire. Alle bovengenoemde spelers weten een weergavekwaliteit te bieden die werkelijk ongekend is, maar door hun grote onderlinge tonale variëteit is een juiste match met de rest van de audioketen van essentieel belang.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE