REVIEWCayin

Cayin Venus CD-10I & VP-10I

Ruud Jonker | 01 september 2007 | Fotografie Fabrikant | Cayin

Wat is, volgens velen, het toppunt van audiofiel decadent gedrag? Wel, het verzamelen van zwarte schijven kan soms aanleiding zijn tot een chique- en stijlvol gebeuren. In tegenstelling tot het standaard zoekwerk in muffe kelders, vochtige boerenschuren, lokale markten en donkere zolders waar decennialang geen levend wezen kwam, behalve de populatie die over meer dan twee voetjes beschikt. De Cayin Venus cd-speler en versterker zijn net binnen, dus wordt het tijd om even decadent platen en cd`s te gaan scoren.

Een zaterdagnamiddag in de hoofdstedelijke Utrechtsestraat. Terwijl het karakteristieke piepende geluid van de tram weerkaatst, vormt het enigszins donkere interieur van Concerto een contrast met de bont uitgedoste verzamelaars, die aandachtig tussen het goud delven. De zaak is opgebouwd uit vele niveaus en wie te zeer afgeleid wordt door het ingeblikte geluid, kan pardoes een niet geplande duik maken richting jazzkelder.

Je kunt niet alle bakken tegelijkertijd doorspitten. Neem je even de verkeerde letter van het alfabet, dan trekt geheid een of andere mafkees (wat moet ie hier eigenlijk?), uit de bak naast je de lp die je al jaren zoekt. Hij kijkt, trekt de plaat uit de hoes, aarzelt, zet de plaat terug, pakt de plaat opnieuw, likt, ruikt, streelt en loopt naar de kassa.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE