Wilson Benesch Square Two luidsprekers

De laatste jaren heb ik veel verschillende luidsprekermodellen van Wilson Benesch in huis gehad of elders kunnen beluisteren. Deze in het Engelse Sheffield gesitueerde fabrikant doet de Engelse mentaliteit van eigenzinnigheid volop eer aan want eigenaars Graig en Christina Milnes hebben al vanaf 1989 beslist niet de gebaande paden gevolgd. Integendeel zelfs want Wilson Benesch heeft vanaf die beginperiode ingezet op de moeilijk verwerkbare toepassing van carboncomposiet vezels als luidsprekerbehuizing. Dus nu een test van wederom een nieuw carbon luidsprekermodel? Nee, in tegenstelling tot wat vriend en vijand zou verwachten komt dit sympathieke hightech en high-end merk dit keer met een keurig gefineerde en uit MDF vervaardigde kast. Standaard dus of toch niet helemaal?

Laat ik meteen maar met de deur in huis vallen met het feit dat Wilson Benesch naast een uit (uiteraard) Carbon vervaardigde platenspeler en arm vooral bekend is om de prachtige, zeer strak vormgegeven maar helaas ook kostbare luidsprekersystemen.

Allemaal volstrekt logisch natuurlijk als je de gigantische researchkosten, het compromisloze materiaalgebruik van de grotendeels in eigen huis vervaardigde onderdelen en luidsprekerunits in ogenschouw neemt. Natuurlijk zou het helemaal in het straatje van deze onderneming passen om gewoon op de ingeslagen weg door te gaan en nog meer mooie maar ook dure carbon ontwerpen het levenslicht te laten zien. Maar mede door veel vraag uit de markt om nu eens een wat meer betaalbaar Wilson Benesch model te ontwikkelen heeft men in Sheffi eld lang en diep nagedacht.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE