REVIEWPiega

Piega TP7

Jan de Jeu | 01 oktober 2007 | Fotografie Fabrikant | Piega

In de Music Emotion van april van dit jaar heeft u kunnen lezen hoe mijn vooroordeel ten aanzien van aluminium als materiaal voor luidsprekerkasten voor eens en voor altijd de wereld uitgespeeld werd door de Zwitserse Piega TP 5. Dat deze muzikale weergever meer deed dan dat, moge blijken uit het feit dat hij daarna nog enkele maanden met enige regelmaat ingezet is om in mijn beide weergaveketens zijn kwaliteiten ten gehore te brengen. De aanleiding om er uiteindelijk alsnog afstand van te doen werd gevormd door het aanbod van de importeur om hem in te ruilen voor zijn grotere broer, de TP 7.

Binnen het geheel vernieuwde, zeer brede luidsprekeraanbod van Piega - met als meest recente aanvulling de onlangs ge√Įntroduceerde PS 1 subwoofer - bevindt de TP serie zich tussen de betaalbare luidsprekers van de TS serie en de referentie weergevers van de TC serie. De drie modellen van de TP lijn hebben optisch onderling een aantal overeenkomsten.

Zo is de breedte van zowel de TP 3, als de TP 5, als de TP 7, 19 cm, terwijl de diepte steeds 21 cm bedraagt. Ook de gebruikte units komen overeen; in alle drie de modellen wordt niet alleen de LDR (linear drive ribbon) tweeter, maar ook de MDS (maximum displacement suspension) woofer ingezet. Naast elkaar gezet springen echter eveneens een aantal verschillen in het oog.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE