REVIEWPS Audio

PS Audio Power Plant Premier

Een Power Regenerator is een apparaat dat ervoor zorgt dat de inkomende stroom wordt gezuiverd en dat aan de uitgangen een constant voltage levert, volgens tenminste de specificaties van de stroomleverancier. Eigenlijk zou de stroomleverancier dit zelf moeten doen denk je. Echter, de specificaties laten nogal wat ruimte voor vervuiling. Voor gebruik van gevoelige audio apparatuur is de specificatie te ruim. Vergeet niet dat de hele audio keten niets anders doet dan inkomende stroom te moduleren met het muzieksignaal. Als je al met vervorming begint, laat het resultaat zich raden.

De PS Audio Power Plant Premier is de opvolger van de P1000 Power Regenerator. Deze laatste heeft naast vele lovende kritieken, niet alleen van ondergetekenden, een grote groep zeer enthousiaste gebruikers. Waarom zou je dan een geheel nieuw ontwerp op de markt brengen? Eigenlijk het enige nadeel van de P1000 was efficiëntie. Het 45 kg zware apparaat kon prima als bijverwarming dienen, voor zomer en winter.

Inkomende stroom werd voor het grootste gedeelte omgezet in warmte die weer aan de kamer werd afgegeven. En stroom is duur. Met de Power Plant Premier, kortweg PPP, heeft PS Audio de efficiëntie van de regenerator op ten minste 85% gebracht, een hele stap vanaf nog geen 50% in het oude model. De nu koel opererende regenerator is daarnaast in staat om 1500 Watt aan vermogen af te geven. Een verdubbeling ten opzichte van de voorganger.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE