REVIEWHegel

Hegel CDP2A en H1

René van Es | 01 november 2007 | Fotografie Fabrikant | Hegel

Zoekend naar de historie van het Noorse merk Hegel kwam ik terecht bij een filosoof met die naam. De overlevering verhaalt hoe de bedenker van Hegel elektronica in vroegere jaren lid is geweest van een bandje, een bandje geïnspireerd door de filosofie van Hegel en daarom namen ze die naam aan. Deze is gewoon meegenomen toen ontwerper Bent Holter zijn bedrijf startte.

Zelf ben ik meer een pragmaticus dan dat ik neig naar filosofie. De enige filosofische gedachten die ik mij herinner komen neer op: hoe kom ik zo snel mogelijk aan de fraaiste stereoset. Ik kan u vertellen, niet via recenseren. Alle fraais in huis gaat een keer retour importeur en/of fabrikant, ook de Hegel CDP2A cd-speler en de H1 versterker.

Je kunt er niet omheen, het uiterlijk is opvallend tussen de vele glanzende apparaten. Zacht aluminium in een zijdeglans uitvoering (Hegel is eveneens in zwart leverbaar). Een heel strak en functioneel uiterlijk. De cd-speler bijvoorbeeld mist de bekende rij druktoetsen. Daarvoor in de plaats treft u twee grote ronde knoppen waarmee u door in de juiste richting te drukken functies aanroept als play/ pauze, stop, open, next, previous en power. Zo komt het uiterlijk nagenoeg perfect overeen met de H1 versterker waarop een keuzeschakelaar en een volumeregelaar de wachters vormen voor de aan/uit toets in het midden.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE