REVIEWWilson Audio

Wilson Watt Puppy system 8

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 december 2007 | Fotografie Fabrikant | Wilson Audio

Deze review gaat over de nieuwe WATT/Puppy System 8 van Wilson Audio en ook een beetje over audiofielen. Wat gebeurt er nou als je een kudde audiofielen in een zaal drijft en je presenteert een audiosysteem dat achter een geluidsdoorlatend gordijn staat? Dat levert veel commentaar op over focussering, diepte, snelheid, laagweergave, realisme, buizen, digitaal geluid en over de gebruikte kabels. Dit experiment is natuurlijk de cliffhanger en komt later in het verhaal terug. Eerst wordt er kritisch geluisterd naar de WATT/Puppy System 8 van Wilson Audio Specialties.

Vrijwel iedereen heeft een mening over de producten van Wilson Audio. Het bedrijf heeft dan ook een reputatie. Hoe komt het nou dat deze luidsprekers door velen worden gewaardeerd en zo bekend zijn? Het geheim geldt feitelijk ook voor bepaalde Duitse auto`s en misschien ook voor Coca Cola en McDonalds.

Het verhaal van Wilson laat een consequente verdere ontwikkeling zien van eerder gekozen basisprincipes- en technieken. De WATT/Puppy bestaat zowat vijfentwintig jaar en is binnen nagenoeg dezelfde vormgeving en hetzelfde concept steeds verder geperfectioneerd. Dat geeft absoluut vertrouwen in een product. Een fabrikant laat daarmee zien trouw te zijn aan gekozen uitgangspunten.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE