REVIEWLuxman

Luxman L550A II geintegreerde versterker

Werner Ero | 01 december 2007 | Fotografie Fabrikant | Luxman

Het is al weer lang geleden in de tijd van de 400, en 500 series, dat ik met apparaten van deze roemruchte Japanse fabrikant in aanraking ben geweest en deze vroegere kennismaking was beslist positief te noemen. Prachtige, eigenzinnig gebouwde producten met een compromisloze bouwwijze waar de kwaliteit vanaf spatte en een bezielend warme weergave wisten te bieden.

Na de gouden audio jaren zeventig en tachtig werd het door het stoppen van de toenmalige importeur Audioscript steeds rustiger rond Luxman en ik was dan ook aangenaam verrast toen ik onlangs van de huidige importeur Audio Benelux, een nieuwe en actuele loot in de vorm van de L550A II geïntegreerde versterker langdurig mocht uitproberen. De hamvraag is nu natuurlijk of het hedendaagse Luxman nog steeds in staat is die legendarische kwaliteiten van de vroegere ontwerpen te vertalen in een huidige serie modellen.

Wanneer importeur Karel Wind de versterker thuis komt afl everen ben ik meteen één en al oor want het merk Luxman roept bij mij aangename gedachten op aan solide gebouwde eigenzinnige producten met een weldadig luxe voorkomen en een rijke weergave. De versterker blijkt erg goed verpakt te zijn, waarmee voortijdige transportschade zo goed als uitgesloten lijkt, want in de buitendoos zit een binnendoos en daarin nogmaals weer een binnendoos! Ik vouw de vele kartonnen kleppen met de nodige nieuwsgierigheid open en wanneer ik de versterker uit de verpakking til word ik even in verwarring gebracht. Het is niet zozeer het aanzienlijke gewicht wat dit veroorzaakt, maar meer de vormgeving van het product wat uit de doos tevoorschijn komt.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE