Chord Blu en QBD76HD

Chord is een Engels bedrijf, gehuisvest aan de rivier de Medway in Kent. Het werd in 1989 opgericht door John Franks, afkomstig uit de telecom en tijdens een aanzienlijk deel van zijn loopbaan actief binnen de vliegtuigindustrie. Hij was ook technisch directeur bij Astec, een specialist op het gebied van geavanceerde voedingen. Op deze manier kwam hij als engineer in contact met high-frequency power supplies. Niet verwonderlijk dus dat Chord steeds de grenzen opzoekt van het meettechnisch haalbare. Het grote publiek zal Chord kennen vanwege de op z`n minst opvallende vormgeving. Dat geldt ook voor het nieuwe hoofdkwartier, genaamd `Pumphouse`. In de luisterruimte staan de Blu, zijnde het cd-transport en de QBD76HD converter, een update van de QBD76. Bestaande 76-converters kunnen een update krijgen naar HD.

Uit Music Emotion - December 2011

Beide Chord-producten zijn voor homehifi gebouwd, maar in feite zijn het apparaten met puur professionele features. De knipoog naar de consument blijkt uit de blauwe lichtjes rondom de cd-loader en de fraaie blauwe verlichting van het dac-binnenwerk, dat via een `patrijspoort` zichtbaar is. Profs hebben meestal behoefte aan functioneel verlichte indicatoren.

Gezien de features is het in ieder geval niet verwonderlijk dat veel pro`s gebruik maken van deze apparaten. Het is ook heel goed bedacht om de dac als een soort centraal apparaat voor een digitaal systeem te positioneren. Op die dac kan dan het cd-loopwerk aangesloten worden, allerlei andere digitale apparatuur met digitale uitgangen, maar ook een computer die gebruikt wordt als bron voor hi-rez audio-bestanden.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE