REVIEWMC Systems

MC Systems MP5

In 1993 maakte ik na een lange zoektocht voor de eerste keer kennis met een luidsprekersysteem wat mijn muziekbeleving voor dat komende decennium volledig op zijn kop zou gaan zetten. De luidspreker in kwestie bleek de M3 van de Groningse luidsprekerfabrikant MC-Systems te zijn. Een prachtig gestileerd model welke niet alleen associaties met de elite M-modellen van een grote Duitse autofabrikant opriep, maar ook onderhuids boordevol bijzondere en afwijkende noviteiten zat. Met de hier gepresenteerde MP5 doet ontwerper Rob Meyst weer van zich spreken en laat nu bijna twintig jaar later, wederom een bijzonder luidsprekersysteem in mijn luisterruimte achter.

Uit Music Emotion - November 2011

Aan producten die door slechts een en dezelfde persoon zijn ontworpen, kun je vaak veel van de persoonlijkheid van de ontwerper terugzien. Ook in geval van duizendpoot Rob Meyst wordt al heel snel duidelijk dat er veel parallellen tussen zijn persoon en ontwerpen te trekken zijn. Want naast begenadigd luidsprekerfabrikant, echtgenoot en vader van zes kinderen, is Rob ook nog eens fulltime tandarts van beroep.

Sinds mijn toenmalige aanschaf van het befaamde MC-Systems M3 model, hebben we altijd op een leuke wijze contact gehouden en heb ik hem naast zijn ongebreidelde creativiteit, positieve inslag en immer aanwezige werklust, vooral leren kennen als een ontzettend aardig en warm mens. Voor Rob is er verder bijna niets zo leuk als het ontwerpen van producten waarbij de uitdaging het liefst zo hoog mogelijk kan zijn. En of het daarbij dan vervolgens om een volledige gebitsreconstructie, maatwerkmeubel of complex custom made luidsprekersysteem gaat, maakt voor Rob eigenlijk helemaal niets uit.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE