REVIEWB&W

Cinepro 2K6 MK-5

Ruud Jonker | 01 november 2011 | Fotografie Fabrikant | B&W

De ergste hype op het gebied van homecinema is over. Dat tijdvak werd vooral gekenmerkt door de goedkope theatersetjes, die als complete package in een enkele box over de toonbank vlogen. Overigens waren er best een aantal setjes van topkwaliteit beschikbaar. Momenteel lijkt hometheater zich te mogen verheugen in een serieuzer benadering. Enerzijds zijn daar de betere av-receivers met naar eigen keuze aan te sluiten luidsprekers en actieve subwoofers. Anderzijds zijn daar de professionele componenten, zoals de hier aanwezige Cinepro zeskanaals eindversterker, die bouwstenen zijn voor de systemintegrator, de installer van home-media systemen en voor een enkele professioneel denkende audio- en videoliefhebber.

Cinepro is een Amerikaanse fabrikant van versterkers, processors, luidsprekers en powerproducts die bedoeld zijn voor homecinema, professionele cinema, hifi en toepassingen in boardrooms en conference centers. Dat past helemaal in het plaatje van de thuistheaters in dit werelddeel. In de VS is vanouds een levende hometheatercultuur. Consumenten bouwen thuis theaters in daarvoor bedoelde ruimten.

Die worden als miniatuur look-a-like van echte bioscopen ingericht, compleet met luxe stoelen, pluche, een popcornautomaat en parafernalia zoals posters, kroonluchters en verzamelde decorstukken uit Hollywood. Er zijn veel bedrijven actief die samen met binnenhuisarchitecten en aannemers zo’n theater in elke denkbare stijl realiseren. Zo’n theater is vaak onderdeel van een volledig geautomatiseerde architectuur, waarbij in de hele woning schermen, projectoren, ingebouwde luidsprekers en afstandsbediening aanwezig zijn.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE