REVIEWPrimare

Pirmare I22 geïntegreerde versterker en CD22 cd-speler

Werner Ero | 01 oktober 2011 | Fotografie Fabrikant | Primare

In het laatste nummer van Music Emotion in 2010, maakte ik kennis met de eerste modellen van een geheel nieuw ontworpen Primare generatie. Het ging daarbij om de I32 geïntegreerde versterker en CD32 cd-speler en mijn bevindingen waren door de grote kwalitatieve evenwichtigheid, al vanaf het allereerste moment buitengewoon positief. Nu driekwartjaar later word ik opnieuw door importeur More Music verrast, met de vraag of ik ook eens de gloednieuwe Primare instappers grondig aan de tand zou willen voelen. En of ik dat wil, want hoe lager de prijs van een model, hoe meer moeite een serieus georiënteerde fabrikant zich moet getroosten om een bepaald kwaliteitsniveau te kunnen halen. Zou het Primare ook dit keer weer gelukt zijn om mij te verrassen, of zakken deze modellen uiteindelijk toch weg in de grijze middelmaat?

Ieder door mensenhanden vervaardigd product heeft een bepaalde uitstraling. Soms ontstaat deze onbewust en heel puur zonder bijbedoelingen. Maar in onze door marketingstrategieën doordrenkte samenleving, worden uiterlijkheden zoals de verpakking steeds belangrijker terwijl de feitelijke kwaliteit steeds minder lijkt te worden. Het Zweedse audiomerk Primare vind ik een heel mooi voorbeeld van een merk wat zowel een duidelijke kwaliteitsbeleving weet te koppelen aan een daadwerkelijk hoogstaande kwaliteit. De uitstraling bevat zoals bijna elk succesvol merk, een heel herkenbare eigen signatuur.

Bij Primare is dat de door een decent aangebrachte tussenruimte tussen een dubbele frontpartij, waardoor deze voorzijde als het ware lijkt te zweven. Samen met de ronde vormen van de cd lade, displays, bedieningselementen, het chique ingeslagen Primare logo op de bovenkap, het evenwicht van de lay-out en de drie grote apparaat voeten, is er een heel mooi herkenbaar totaalgeheel ontstaan. Ieder Primare apparaat is daardoor al van verre te herkennen als een product van deze Zweedse fabrikant en dat vind ik zelf een sterk punt.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE