REVIEWMarantz

Marantz SR6006

Ruud Jonker | 01 november 2010 | Fotografie Fabrikant | Marantz

Als spin-off van het vlaggenschip SR7005 komt Marantz met twee nieuwe 3D av-receivers. Daarvan staat de SR6006 in het theater. Zoals alle moderne av-receivers is de SR6006 overladen met functies. Volgens marketeers wil de consument slechts een enkele zwarte box in huis. Een ingebouwde Blu-ray speler en subwoofer ontbreken nog. De one-box approach leidt enerzijds tot gemak, lage kosten, weinig ruimtebeslag en een `luilekkerland` aan functionaliteit. Anderzijds is er sprake van een toenemende complexiteit in bediening, configuratie en conceptueel voorstellingsvermogen. Hieronder derhalve de meest opvallende unique selling points.

Uit Music Emotion - Oktober 2011

In de basis is de SR6006 een 7.1 receiver (110 Watt rms per kanaal) met een FM en AM-ontvanger. Naast de HDMI-ingangen en uitgangen kan video composiet en/of component aangesloten worden. Analoog geluid kan meerkanaals in en uit (voorversterkerfunctie) en digitaal geluid is via glas en coax aan te sluiten. Er zijn twee audio/video-zones in te stellen. HDMI-audio en video kunnen niet naar zone 2 en/of 3 worden gestuurd. Zone 3 is alleen een audio-zone.

Alle analoge en digitale video wordt opgewaardeerd naar 1080p, die dan via HDMI beschikbaar is. Op die manier krijgt het beeld van een dvd, game of vhs-tape een (semi) HD-resolutie. De bijgeleverde uitgebreide user manual op dvd, geeft precies aan welke omzettingen wel of niet mogelijk zijn. De SR6006 zet bijvoorbeeld geen HDMI-bronnen om naar analoge video.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

Let op: prijzen in het magazine kunnen afwijken van huidige prijzen

MERK

EDITORS' CHOICE