REVIEWMBL

MBL 111F Hybrid & 8011AM

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 september 2011 | Fotografie Fabrikant | MBL

MBL producten zijn regelmatig te gast in de luisterruimte. Al enige tijd functioneert de MBL 111F Hybrid in luisterruimte 1. Het systeem wordt geblazen door de MBL 8011AM mono`s uit de Noble Line. Deze versterkers zijn helaas uit het programma gehaald. De 111F past ook in deze lijn, samen met nog andere MBL componenten. Van de vier productlijnen biedt de Noble line hetzelfde constructieniveau en veel van de geluidskwaliteit uit de Reference line en de Corona line. De Noble line toont in ieder geval een bereikbaarder prijskaartje en voor de rest vindt MBL dat er geen `second best` is.

De MBL 111F Hybrid bestaat uit twee delen die aangeleverd worden in grote houten en kartonnen kratten. Het is typisch zo`n systeem dat een uurtje opbouwtijd vergt, los van de overige tuning werkzaamheden. Hoewel diverse MBL producten de emoties gebaseerd op vormgevingsinterpretatie soms hoog op doen lopen, ontmoet deze relatief compacte vierweg positieve reacties van de luisterruimte bezoekers. Het moet ook gezegd dat de luxe, degelijkheid en rijkdom er vanaf stralen, maar dat er een zekere consistente balans in het design aanwezig is. Maar goed, over visuele smaak mag getwist worden, maar dat geldt absoluut niet voor de weergavekwaliteiten.

Er is slechts één manier waarop een systeem zo dicht mogelijk in de buurt van de opname komt en in principe werkt het gehoor van ieder mens hetzelfde. Het DNA bevat namelijk de blueprint van de soort en zorgt voor de exacte reproductie van die soort. Het feit dat diverse audiofielen en winkeliers aangeven dat mensen verschillend horen is dus op niets gebaseerd.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE