NIEUWS

Binnen: de Onkyo TX-NR609

Maud Ariaans | 16 april 2011

Nog een leuk speeltje dat nu op de redactie staat: de Onkyo TX-NR609. Het is de eerste receiver van Onkyo die standaard is uitgerust met Spotify. 

De Onkyo TX-NR609 is een TXH Select2 Plus gecertificeerde A/V Receiver. Het apparaat heeft diverse aansluitingen: USB, zes HDMI (waarvan één aan de voorzijde), een Universal Port voor Onkyo specifieke randapparatuur en nog een aantal digitale en analoge connectoren. Video signalen worden in de Onkyo TX-NR609 ge-upscaled door de Marvell Qdeo processor tot 4K resolutie en is hiermee de eerste ‘gewone’ receiver die dit kan.

Op de TX-NR609 is Spotify beschikbaar en Onkyo zal in de toekomst nog meer ‘Spotify ready’ producten aanbieden. Je hebt alleen internet nodig en een Spotify Premium account. Spotify geeft abonnees toegang tot tien miljoen nummers. Verder is er ook de speciale Onkyo Remote App, waarmee je de iPhone of iPod touch om kan toveren tot afstandsbediening. De app is geschikt voor alle A/V receivers die in 2009 of later zijn verschenen en is gratis te downloaden.

De Onkyo TX-NR609 is verkrijgbaar in zwart of zilver. Houd HiFi.nl in de gaten voor de test van deze receiver!


EDITORS' CHOICE