NIEUWS

Kaleidescape en Runco dealershow bij AVA

Max Delissen | 01 juni 2010

Gisteren was ik te gast bij importeur AVA in Roelofarendsveen, waar een dealershow werd georganiseerd ter introductie van een aantal belangrijke noviteiten bij Runco (custom install beeldschermen en projectoren) en Kaleidescape (High End mediaservers en -players).

Runco

Runco is een merk dat je niet even op een zaterdagmiddag bij de lokale elektronicaboer gaat kopen. Beeldschermen en projectoren van Runco bereiken de consument via een netwerk van geselecteerde dealers/installateurs. Op basis van een uitgebreid aantal parameters bepalen zij welk toestel uit het brede aanbod van het merk het beste aansluit bij de wensen en kijkomstandigheden van de klant. Na installatie volgt dan nog een uitgebreide calibratie, zodat de klant de zekerheid heeft dat de neutraliteit en levensechtheid van de beeldweergave op het hoogst mogelijke niveau zijn.

Spectaculair is de toevoeging van de in eigen huis ontwikkelde Opal voorzetplaat bij de LCD schermen. Deze kunststof plaat beschermt niet alleen het kwetsbare LCD-paneel, maar is zodanig van samenstelling en constructie dat hij passief bijdraagt aan een betere contrastverhouding en levendiger kleuren. Vooral in situaties waar veel licht op het beeldscherm valt tijdens het kijken is dit een uitkomst. Een direct vergelijk met een identiek scherm zonder Opal levert in een ruimte met kunstlicht en invallend daglicht een verbluffend verschil op in het voordeel van de Opal technologie. Zeker een optie die in veel situaties inzetbaar zal zijn.

Ook nieuw is de Full-HD LED projector van het merk, die een haarscherp beeld koppelt aan prachtige kleuren, een uitstekend contrast en fluisterstille werking. Ook voor de projectoren van Runco geldt dat ze via een gespecialiseerde dealer/installateur geleverd worden, en altijd ter plekke worden geoptimaliseerd en aangepast aan de omstandigheden.

Kaleidescape

Nieuw bij Kaleidescape zijn de M300 en M500 Mediaspelers. Er zijn bij dit merk drie grote verbeteringen. Allereerst de nieuwe M-Class architectuur van de hardware, die dient als platform voor toekomstige innovaties op het gebied van mediaservers. Dan de sterk verbeterde gebruikers-interface, die op gemak en intuitieve bediening is ontwikkeld, en tot slot de mogelijkheid om Blu-ray te rippen en weer te geven van harde schijf.

Vooral dat laatste heeft nogal wat voeten in aarde gehad, en de procedure die gebruikers op dit moment moeten volgen om Blu-ray film vanaf de harde schijf weer te geven (het schijfje van de film die je wil bekijken moet alsnog gewoon in de tray van de speler liggen) roept veel voor de hand liggende vragen op. In het kort komt het er op neer dat hier uiterst strikte internationale wetgeving aan ten grondslag ligt, maar het hele verhaal is dermate complex dat ik er zeer binnenkort in een wat uitgebreider achtergrondartikel verder op in wil gaan.

Laat ik voor nu concluderen dat beide merken op een uiterst hoog niveau werken. De prestaties op gebied van beeld en geluid zijn buitengewoon, de bouwkwaliteit is eersteklas, en het bedieningsgemak is extreem hoog. Het zeer hoge service-level waar de eindgebruiker op kan rekenen zorgt samen met de technische en emotionele eigenschappen voor een onvoorwaardelijke high-end classificatie.


EDITORS' CHOICE