NIEUWS

VAD show in beeld

Patrick van den Bergh | 26 oktober 2007
Alles hat ein ende nur die wurst hat zwei. Een uiterst flauw en pretentieloos stukje proza van het Duitse duo Krause en Ruth wat echter goed weergeeft dat het eindigen van een geslaagde VAD show 2007 nog geen einde hoeft te komen aan al het moois dat er te zien en beluisteren viel.
High Definition beeldweergave bevat voor mij persoonlijk weinig geheimen, ik keer terug naar mijn eigen Home Theater ruimte en ga verder met het kijken naar HD zoals ik al reeds langere tijd doe, maar ik vind het uitermate prettig om op de VAD show te concluderen dat nu eindelijk ook High Definition voor het grote publiek gemakkelijk bereikbaar is geworden. Verassend, alhoewel ook weer niet echt, was het veelvuldige gebruik van de PS3 van Sony als bron voor de weergave van Blu-ray schijfjes.

Epson en Mitsubishi zetten vriendelijk geprijsde projectoren in de markt die de kijker een Big Screen High Defintion filmbeleving kunnen geven. Voor iedereen voor wie het niet zo groot hoeft - hoewel ik me daar persoonlijk weinig bij kan voorstellen - heeft Pioneer een aantal mooie plasma’s in het programma die momenteel nog steeds als koplopers in het segment kunnen worden beschouwd.

AVtunes zette met de JVC HD100 DLA projector wat mij betreft de beste prestaties in beeldweergave op de VAD show 2007 neer!

Ook op muzikaal gebied, of beter gezegd geluidsweergave want ook op het gebied van muziekkeuzes was er weinig verandering te bespeuren dit jaar, waren er een aantal positieve indrukken. Viertron liet met de inwall luidspreker A350 van Meridian een spetterende indruk achter. Een krachtige weergave waarmee deze luidspreker uitermate geschikt lijkt om een esthetisch verantwoord ingerichte Home Theater gerealiseerd kan worden. Alhoewel niet direct geschikt voor de consumentenmarkt lijkt de custom install wereld ook in Nederland een vogelvlucht te nemen, zie zo ook de imposante luidsprekers die bij B&W Loudspeakers werden getoond.

Yamaha GmbH demonstreerde als een van de weinigen zeer openlijk het kunnen van Dolby TrueHD, iets waar ik inmiddels al menig jaar op hoopte om te beluisteren tijdens de VAD show. Hun Digital Sound Projector, de YSP4000, wist mij zeker ook te bekoren. Ideaal om de weergavekwaliteit van een grootbeeld plasma of LCD scherm flink omhoog te krikken zonder daarvoor direct inbreuk te hoeven doen in de woonkamer met het plaatsen van een aantal flinke luidsprekers. Misschien niet het audiofiele nirvana maar absoluut een hoge fun-factor.Natuurlijk heb ik her en der ook de wat meer audiofiel verantwoorde luidsprekers kunnen beluisteren maar voor wat betreft de HiFi.nl blogs heb ik de VAD show 2007 vooral bekeken door de ogen van de Home Theater, multichannel en AV-liefhebber.

Er is, zoals de vele exposanten tijdens deze dagen hebben bewezen, genoeg in de markt om het AV-plezier thuis naar een hoog punt toe te brengen. Ik hoop dan, eerlijk gezegd ook, dat sommige producten zoals ze te zien en beluisteren waren, de weg naar de woonkamer en Home Theater ruimte van ondergetekende zullen vinden om aan een ietwat meer serieuze luister en kijktest onderworpen te gaan worden.


EDITORS' CHOICE