NIEUWS

“The Adventure” met Mitsubishi’s Full-HD LCD projector

Patrick van den Bergh | 26 oktober 2007
In tegenstelling tot de JVC DLA HD100 is de nieuwste LCD projector van Mitsubishi, de HC6000, absoluut vriendelijk geprijsd te noemen. Voor ‘slechts’ de adviesprijs van 3.499 euro mag u zich al de eigenaar noemen van deze Full-HD LCD projector.

Mitsubishi pakte de introductie van hun nieuwste projector in ieder geval goed aan, demonstraties op aangegeven tijdstippen in een goed verduisterde ruimte. Tijdens de demonstratie bleef de deur dicht waardoor geïnteresseerden niet werden afgeleid door rondkijkend publiek of een plotsklaps dalende contrastratio door de lichtinval van de opengaande deur.

Met een Samsung Blu-ray speler werden beelden getoond uit de films S.W.A.T en Dreamgirls, beide vanaf een Blu-ray schijf. Een prima lichtopbrengst en scherptedieptewerking was duidelijk waarneembaar maar het algemene karakter van de LCD projector was wat plastisch van aard. Voor de meesten wellicht absoluut geen enkel probleem maar die enkele die-hard videofiel die nog over de VAD show rondloopt kan wellicht vallen over deze aantasting van het filmische karakter dat men doorgaans wil zien. Met S.W.A.T liet de HC6000 duidelijk zien prima overweg te kunnen met snelle pans zonder al te drastische resolutieverlies zoals je dat wel vaker kunt zien bij hedendaagse platte schermen. De prijs/prestatie verhouding van de HC6000 is, van wat ik heb kunnen zien in deze setting, zeker goed te noemen. De tijden dat u voor een Full-HD projector diep in de geldbuidel moest tasten, lijkt vanaf nu definitief achter ons te liggen.


EDITORS' CHOICE