NIEUWS

Nieuwe projectoren bij Epson

Patrick van den Bergh | 26 oktober 2007
Op de stand van Epson Europe was het goed vertoeven: een lekker verduisterde kamer met een aantal banken waarin de bezoeker lekker kon wegzakken om van de hoge resolutie beelden te genieten. Epson introduceerde 4 nieuwe modellen waaronder de TW680 en de VWD10, maar alle aandacht werd uiteindelijk toch opgeëist door de Full-HD LCD projector TW2000.

HNNY Benelux had onder andere een Onkyo AV receiver beschikbaar gesteld voor de geluidsweergave maar helaas, voor ondergetekende, werden de nieuwe mogelijkheden van deze Onkyo niet gedemonstreerd.

De Epson TW2000 is een 1080P Full-HD LCD projector welke in de markt wordt gezet voor de prijs van 3.499 euro en maakt daarmee, samen met onder andere de Mitsubishi HC6000, “big screen” high definition beeldweergave voor een groot publiek mogelijk.
De TW2000 wist, onder deze omstandigheden, niet geheel te overtuigen gezien de wat lage lichtopbrengst en moest het laten afweten in de weergave van diep zwart en de detailweergave in donkere passages of gedeeltes van het beeld. Juist hierin ligt met de hedendaagse hoge resolutie bronnen juist een stevige winst ten opzichte van de standaard definitie op DVD. Jammer dus dat dit niet tijdens de show naar voren kwam waardoor de Epson TW2000 op eerste blik minder goed naar voren kwam dan de projector waarschijnlijk zou kunnen. Kleurweergave was daarentegen meer dan prima, ondanks het lagere contrast toch een goede saturatie waardoor kleurdetail mooi naar voren kwam. Het beeldkarakter was prettig om naar te kijken, het filmische aspect bleef grotendeels gewaarborgd zonder echt plastisch of artificial te worden zoals het nog wel eens wil voorkomen bij digitale projectie. De Epson TW2000 heeft genoeg in haar mars en verdient dan zeker ook een absolute tweede kans om al haar kunnen te bewijzen ( de Epson TW2000 won tijdens de VAD show een SAVA Recommended Award in de categorie Vision, een prijs die door HiFi.nl en het Duiste online magazine AV-magazin.de in het leven is geroepen, red.).


EDITORS' CHOICE