NIEUWS

Yamaha DSPZ 11: een waaghals?

Patrick van den Bergh | 21 oktober 2007
Waar velen het bij slechts een statische show hielden, was Yamaha zo trots op haar nieuwe paradepaardje dat deze ruimschoots gedemonstreerd werd aan de bezoekers. De DPSZ 11 is Yamaha’s nieuwste topmodel AV receiver.

Een 11.2 kanaals surround receiver met 240Watt versterking aan boord voor de 7 hoofdkanalen en 90Watt voor de typische Yamaha hoogtekanalen. HDMI 1.3 en de nieuwste surround decoders waarbij uiteraard ook het alom vertrouwde Dolby Digital en DTS niet vergeten wordt. Demonstraties met Dolby TrueHD lieten duidelijk horen waartoe deze krachtpatser in staat is. Tevens was heel duidelijk hoorbaar dat de nieuwe generatie losless surroundcodecs het walhalla gaan vormen voor de Home Theater liefhebber. Ongecomprimeerd surroundgeluid waarbij zowel de klankrijkheid alsook dynamische prestaties en ruimtelijke informatie enorm in winst zijn toegenomen wanneer men het vergelijkt met het gecomprimeerde Dolby Digital.

Kudos voor Yamaha GmbH dat zij de bezoekers van de VAD show durfden te demonstreren waartoe losless surround in staat is.

EDITORS' CHOICE