NIEUWS

Multichannel primeurs AND Benelux

Patrick van den Bergh | 20 oktober 2007
Bij AND Benelux worden enkele primeurs, afkomstig uit de stal van NAD, getoond. De nieuwste AV-receivers, welke luisteren naar de namen T785, T775 en T765, waren te bewonderen. Deze nieuwe lijn AV-receivers zijn uitgerust met een HMDI aansluiting welke een meerkanaals audiosignaal accepteert en daarmee dus voorbereidt op het hoge resolutie audiogeweld dat ons te wachten staat eenmaal Blu-ray of HD-DVD gemeengoed is geworden.

Een andere noviteit welke te vinden is op al de voorgenoemde AV-receivers luistert naar de naam “Audyssey”, een multifunctionele multi-EQ waarmee oneffenheden in de huiskamerakoestiek weg gepoetst kunnen worden. We zien deze mogelijkheden tegenwoordig steeds vaker terug komen in allerlei multichannel apparatuur en persoonlijk vind ik dat een uiterst welkome ontwikkeling aangezien niet iedereen in staat of van plan is om de huiskamerakoestiek fysiek aan te passen. Multi-EQ biedt wat dat betreft een uitkomst.


Naast de nieuwe lijn AV-receivers heeft NAD het programma tevens uitgebreid met een multichannel voorversterker, de T175, en een tweetal meerkanaals eindversterkers. Aan de AV-voorversterker hangt een prijskaartje van EUR 1.999, - welke volgens High-end begrippen een uiterst vriendelijke prijs is. Helaas zijn de nieuwe modellen niet te beluisteren maar gezien NAD’s reputatie met de Master serie en hun voorgaande lijn multichannel Receivers en voorversterkers is het getoonde alvast veelbelovend.


EDITORS' CHOICE