Vita Audio R1 MKII

Ik zie het al voor me: mijn vrouw en mijzelf bij een ondergaande zon voor de tent in de Franse Dordogne, een stuk vlees op de barbecue, een goed glas wijn in de hand en op de achtergrond Dalida of Charles Aznavour... Ik weet nog niet welk vlees of welke wijn het zal zijn, maar wel dat de muziek voortvloeit uit de Vita Audio R1 MkII.

Nu ben ikzelf al de trotse eigenaar van een Vita Audio R4 IMS en heb eerder al de R2i aan de tand gevoeld, maar dit zijn twee van de grotere systemen van Vita Audio. Daar wij dit jaar voor het eerst gaan kamperen met de familie en dus minder ruimte in de auto hebben (we hebben een zoontje van 2,5 jaar en die neemt uiteraard de halve huisraad mee…), dacht ik laat ik de doorontwikkeling van het kleinste en eerste systeem (R1) van de hand van Alan O`Rourke en Neil Adams maar eens te gast vragen: de Vita Audio R1 MkII.

Uitrusting

De R1 MkII is dus het kleinste compacte audiosysteem van de Vita Audio familie. Hij meet 170 x 130 x 135 mm (h x b x d) en weegt kaal een kleine 2 kilo. Aan de voorkant bevindt zich een speciaal ontworpen 9 cm luidsprekereenheid en een mooi groot contrastrijk display waarop alle instellingen, tijd- en programma-informatie is af te lezen. De helderheid van het display past zich automatisch aan het omgevingslicht aan. Bovendien kunt u zelf instellen dat het display na een bepaalde tijd ook helemaal dooft.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE