North Star Design Essensio DAC, USB DAC32 en USB To I2S Interface

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 juli 2011 | Fotografie Fabrikant | North Star Design

Net als de maatstaf zettende Unison Research single ended buizenversterkers, is ook het eveneens uit Italië afkomstige North Star Design een enorm onderschat merk. Ik baseer dat op het feit dat mijn al sinds 2007 als referentie in gebruik zijnde North Star Design T192 cd transport in combinatie met de onvolprezen Extremo dac en de White Gold I2S digitale kabel, tot op de dag van vandaag nog nooit door enig andere (test)speler ongeacht prijsklasse voorbij zijn gespeeld!

Dat ik niet overdrijf mag u aannemen door het feit dat ik als recensent feitelijk met iedere andere speler of dac zou kunnen spelen die ik maar wil en dat ik nog nooit die behoefte heb gehad, zegt denk ik wel voldoende. In deze test komen de drie nieuwste van USB voorziene D/A converters van dit prachtige merk aan bod en wordt gekeken hoeveel ze van de originele North Star Design genen hebben geërfd.

Mijn liefde voor dit kleine maar fijne Italiaanse merk komt niet uit de lucht vallen en is eigenlijk een proces van vele jaren geweest. De start is begin 2000 wanneer ik bij toenmalige North Star importeur Wim van Kraanen van Analogue Audio Products, regelmatig meeluister naar allerlei nieuw binnengekomen producten en waarbij Wim naast zijn platenspelers, bijna altijd met de opvallend compacte cd-spelers van North Star Design (verder af te korten als NSD) speelde. Na een aantal van die sessies ga je vanzelf de kwaliteiten van zo’n bron herkennen en het viel mij in toenemende mate op, dat de NSD spelers dingen in de muziek deden die vele anderen niet voor elkaar wisten te krijgen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE